Zapri
Iskanje

Oratorij Sveti Duh: vsako leto več nas je!

Za vas piše:
Eva Jocif
Objava: 12. 08. 2021 / 14:09
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2021 / 19:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Oratorij Sveti Duh: vsako leto več nas je!

Oratorij Sveti Duh: vsako leto več nas je!
Vsakoletni oratorij pri Svetem Duhu v Škofji Loki je potekal prvi avgustovski teden. FOTO: Tatjana Splichal
Od 2. do 7. avgusta je pri Svetem Duhu v Škofji Loki potekal vsakoletni oratorij. Otroci so skozi teden spoznavali življenje Carla Acutisa.

Skupne kateheze sta vodila brat Miha Sekolovnik in sestra Marija Irena Stele, načeli pa smo kar nekaj različnih tem, kot so večnost, evharistija, dobrosrčnost …. Na delavnicah smo se veliko zabavali, spoznavali sestavo tehnologije, nove športe, ustvarjali umetnine iz fimo mase in okvirje in se naučili še mnogo drugih novih in različnih stvari. Po kosilu smo imeli vsak dan velike igre, na katerih so lahko otroci med seboj tekmovali in s svojo skupino poskušali doseči čim večje število točk.

Otroci so skozi teden spoznavali življenje Carla Acutisa. FOTO: Tatjana Splichal

V petek pa so otroci lahko uživali v vodnih igrah, kjer so se proti animatorjem borili v bitki s 3000 vodnimi balončki, na koncu pa so nas obiskali gasilci, ki so nam z gasilsko cevjo priskrbeli ogromen oblak vode, v katerem so otroci navdušeno peli in plesali.

S 34 animatorji in 90 otroki nas je vsako leto več in veseli smo, da smo oratorij lahko izvedli kljub navzočemu virusu in skupaj z otroki preživeli en res čudovit teden.

V sredo smo šli na izlet na Smledniški grad, kjer so otroci s pomočjo vitezov in princa rešili princeso, ki jo je ugrabil in na Smledniški grad zaprl grozni medved. Rešena princesa in princ sta v zahvalo otrokom pripravila zabavo, na kateri so se sladkali s sladoledom.

Da je vse teklo po načrtih, je skrbelo 34 animatorjev. FOTO: Tatjana Splichal

V četrtek se je 20 starejših otrok udeležilo četrtkovega popoldanskega oratorija, na katerem so tudi prespali. Po picah so se zabavali na četrtkovi veliki igri in prepevali ob večernem ognju.

Avtorica prispevka Eva Jocif je sovoditeljica oratorija v Župniji Sv. Duh pri Škofji Loki.

V soboto pa so se nam na oratoriju pridružili še starši, ki so skupaj z otroki plesali banse, na katehezi za starše spoznavali nevarnosti sodobne tehnologije in skupaj z otroki osvajali otočke na veliki igri. Na koncu dneva smo se animatorji, otroci in starši podružili na pikniku.

Sovoditeljica oratorija je bila Eva Jocif. FOTO: Tatjana Splichal

S 34 animatorji in 90 otroki nas je vsako leto več in veseli smo, da smo oratorij lahko izvedli kljub navzočemu virusu in skupaj z otroki preživeli en res čudovit teden.

Še več fotografij z oratorija pri Svetem Duhu pa v spodnji fotogaleriji avtorice Tatjane Splichal.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh