Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Originalen sem« tudi v Podutiku [FOTO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 08. 2021 / 10:17
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Originalen sem« tudi v Podutiku [FOTO]
Udeleženci z animatorji in župnikom Markom Čižmanom. FOTO: Tatjana Splichal

»Originalen sem« tudi v Podutiku [FOTO]

Po slovenskih župnijah ves čas počitnic, od zadnjega junijskega do zadnjega avgustovskega tedna, potekajo oratoriji, ki tisočem otrok letos približujejo navdihujočo zgodbo Carla Acutisa, svetnika v kavbojkah in supergah.

Med prvimi v Sloveniji so letos šestdnevni počitniški oratorij z naslovom »Originalen sem« s skoraj 100 otroki in animatorji pod taktirko župnika Marka Čižmana in zagnane animatorske ekipe uspešno spravili pod streho tudi v Župniji Ljubljana – Podutik.

Bilo je poučno, družabno in zabavno. FOTO: Tatjana Splichal

»Spremljali smo življenje Carla Acutisa, mladega najstnika, našega sodobnika, ki je pri 15 letih umrl za levkemijo. Navdušil nas je s svojim simpatičnim odnosom z Bogom in s svojo dobrodelnostjo, vedoželjnostjo, zmernostjo, ljubeznijo do svete maše in obhajila,« je zapisal župnik Marko Čižman.

Župnik Marko Čižman se dobro znajde tudi z žogo. FOTO: Tatjana Splichal

Zahvalil se je animatorjem na čelu z voditeljicama Nejo in Jerco, kuhinjskemu osebju (Silvi, Anki in Zdenki), Nini, Mateji in Jožetu, ki so intenzivno pomagali v ozadju, in vsem staršem, ki so udeležence pocrkljali z raznovrstnimi sladicami. Bogu pa se je zahvalil za blagoslov in čudovito vreme.

Utrinki z oratorija v Župniji Ljubljana – Podutik v spodnji fotogaleriji avtorice Tatjane Splichal.

Nalaganje
Nazaj na vrh