Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ječa za poljskega rokerja zaradi skrunitve Svetega pisma?

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 01. 2013 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ječa za poljskega rokerja zaradi skrunitve Svetega pisma?

Sodišče je razveljavilo oprostilno sodbo za pevca Death Metal skupine 'Behemoth', Adama 'Nergala' Darskega.

Nekemu poljskemu rokerju grozi zaporna kazen, ker je raztrgal Sveto pismo. Okrožno sodišče v Gdansku je v začetku minulega tedna razveljavilo oprostilno sodbo za pevca Death Metal skupine 'Behemoth', Adama 'Nergala' Darskega, petintridesetletni glasbenik pa se bo moral pred sodiščem ponovno zagovarjati.

Darski je leta 2007 med nekim nastopom v klubu v mestu Gdynia raztrgal izdajo Svetega pisma in ob tem govoril o 'knjigi laži', katoliško Cerkev pa je označil kot 'zločinsko sekto'. Za žaljenje verskih čustev je na Poljskem predvidena do dveletna zaporna kazen.

S sklicevanjem na to pravno osnovo je poljsko vrhovno sodišče v lanskem oktobru odločilo, da Darskega lahko obtožijo. Glasbenik je lahko spoznan za krivega tudi v primeru, če ni imel neposrednega namena žalitve tamkajšnjih kristjanov.

Pred tem je bila Darskemu avgusta 2011 pred sodiščem v Gdyniji za isto obtožbo izrečena oprostilna sodba. Sodišče je v njegovem dejanju prepoznalo 'neke vrste umetnost' pred 'zaprtim občinstvom'. Državno tožilstvo in neka zasebna organizacija, ki se bori proti sektaštvu, sta se na razsodbo pritožila.

Nazadnje so pred letom dni zaradi skrunitve Svetega pisma poljsko pop zvezdo Dodo obsodili na 1.100 evrov denarne kazni. Sodišče v Varšavi je osemindvajsetletno pevko obsodilo, ker je leta 2009 v nekem pogovoru dejala, da je Sveto pismo napisal ‘od vina naliti in od travce zadeti možakar’.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh