Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski patriarh poziva k podpori kristjanom v Gazi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 05. 2021 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2021 / 16:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jeruzalemski patriarh poziva k podpori kristjanom v Gazi

Jeruzalemski patriarh poziva k podpori kristjanom v Gazi

»Njihovo trpljenje sredi epidemije in bombnih napadov je neizmerno.«

Jeruzalemski patriarh nadškof Pierbattista Pizzaballa FOTO: Vatican Media

Latinski patriarh v Jeruzalemu, nadškof Pierbattista Pizzaballa, je duhovnike in vernike svoje škofije pozval k darovanju za kristjane na območju Gaze. »Njihovo trpljenje se je po smrtonosnih spopadih in bombnih napadih še povečalo, medtem ko se morajo soočati z epidemijo koronavirusne bolezni, ki se še naprej širi na njihovem območju,« je po navedbah avstrijskega Kathpressa v javnem pozivu zapisal nadškof Pizzaballa.

Kot znamenje solidarnosti naj bi bile nabirke na nedeljo Svete Trojice, 30. maja, v celoti namenjene kristjanom na območju Gaze, da bi jim tako pomagali iz največje stiske po zadnjih nasilnih spopadih. Župniki posameznih župnij so povabljeni, naj po svojih zmožnostih poskrbijo še za kakšno dodatno nabirko. Po navedbah katoliškega duhovnika v Gazi, Gabriela Romanellija, na tem območju trenutno živi skupno 1.077 kristjanov, od tega 133 katoličanov.

Po enajstih dneh nenehnih spopadov sta Izrael in Hamas vendarle dosegla premirje, ki se je uradno začelo v noči na 21. maj. V zadnji vrsti spopadov so islamski skrajneži z območja Gaze na Izrael izstrelili več kot 4.300 raket. Izrael se je odzval z zračnimi napadi na 1.500 ciljev na majhnem območju Gaze. V Izraelu je bilo ubitih 13 oseb, od tega dva otroka, trije tuji delavci in pripadnik tamkajšnje vojske. V Gazi je umrlo 248 oseb, od tega po navedbah Združenih narodov 129 civilistov, med njimi 66 otrok. Število žrtev bi lahko med odstranjevanjem ruševin še naraslo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh