Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski patriarh Twal daroval božično sveto mašo v Gazi

Objava: 22. 12. 2009 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeruzalemski patriarh Twal daroval božično sveto mašo v Gazi

Betlehemsko Dete je prosil za potrpežljivost, ljubezen in dobroto

Jeruzalemski latinski patriarh msgr. Fouad Twal je minulo nedeljo v cerkvi svete družine v Gazi vodil tradicionalno božično sveto mašo, ki se je je udeležilo približno 300 vernikov. Msgr. Twal je v homiliji kristjane potolažil in jih spodbudil k upanju. V nagovoru je prosil betlehemsko Dete, naj vsem vernikom podari svojo potrpežljivost, svojo ljubezen in svojo dobroto, da bi jim novo leto prineslo spravo, očiščenje in naklonjenost src, konec sporov, porušenje zidov ter gradnjo mostov razumevanja, sprave in srečevanj med narodi.

Z msgr. Twalom, jeruzalemskim patriarhom latinskega obreda, je med drugim maševal tudi narodni koordinator zveze Pax Cristi Italia Nandino Capovilla, ki je izrazil zadovoljstvo, da se je v molitev in druge pobude za nemirno območje Gaza vključilo več kot 50 italijanskih mest.

Patriarh Twal se je po sveti maši sestal z muslimanskimi dostojanstveniki, nato pa je blagoslovil rešilni avtomobil, ki ga je Karitas Jeruzalem podarila krščanski bolnišnici Al Ahli Arab. Sledilo je še odprtje hiše Hogar de Cristo, v kateri bodo misijonarji učlovečene besede skrbeli za telesno in duševno prizadete otroke. Kristjani, ki živijo na območju Gaze, po sveti maši in drugih slovesnostih, ki jih je vodil patriarh Twal, niso mogli skriti velikega zadovoljstva. Z veseljem so povedali, da je bilo praznovanje božiča zanje velik privilegij.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh