Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski patriarh upa na 'mirovni preobrat'

Objava: 17. 11. 2011 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeruzalemski patriarh upa na 'mirovni preobrat'

Naraščajoče število priseljenih katoliških delavcev spreminja verski zemljevid Svete dežele.

Latinski patriarh v Jeruzalemu, Fouad Twal, je v svojem nagovoru na srečanju vitezov Božjega groba v Rimu izpostavil svoje upanje za 'mirovni preobrat' v Sveti deželi. Obenem je opozoril na dejstvo, da v Izraelu naraščajoče število priseljenih katoliških delavcev iz vzhodnoevropskih, azijskih, afriških in latinskoameriških držav spreminja verski zemljevid Svete dežele.

Nujno potrebno je vsem tem priseljencem priskrbeti ustrezno duhovno oskrbo, je poudaril patriarh. Za to so po njegovem mnenju odgovorni tudi vitezi omenjenega reda v državah, iz katerih priseljenci prihajajo v Izrael. Twal je tudi sam veliki prior vitezov Božjega groba, Jeruzalemski patriarhat pa pri izvajanju patriarhove pobude računa tudi na pomoč vitezov.

Kot posebej pomemben projekt je Twal izpostavil novo univerzo v jordanskem mestu Madaba, ki je svoja vrata odprla 17. oktobra letos, na prednostni listi pa so tudi izgradnja stanovanj za palestinske krščanske družine v v jeruzalemskem mestnem predelu Beit Safafa ter obnova petinšestdesetih stanovanjskih hiš v Gazi.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh