Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeruzalemski škofje obiskali kristjane v Gazi

Objava: 05. 02. 2009 / 12:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jeruzalemski škofje obiskali kristjane v Gazi

Jeruzalemski škofje obiskali kristjane v Gazi

Kot poročajo svetovne agencije, je skupina jeruzalemskih škofov različnih veroizpovedi z obiskom izkazala ekumensko solidarnost krščanski manjšini v Gazi. Škofje so obiskali katoliško župnijo, evangeličansko šolo in anglikansko bolnišnico. Ob tem je jeruzalemski patriarh Fouad Twal ljudem na kriznem območju izrazil občudovanje njihove volje do življenja in pripravljenosti, da se vsem težavam navkljub borijo za lepšo prihodnost. Hkrati je izrazil upanje, da bi se premirje med Izraelom in Hamasom lahko obdržalo, 'če bi si obe strani to resnično želeli'.

Luteranskemu škofu Mounibu Younanu in anglikanskemu škofu Suheilu Dawaniju izraelska vojska ni dovolila prestopiti meje pri Erezu. Younan je vojski ob tem očital kršitev 'temeljnih človeških pravic do veroizpovedi in svobode gibanja', saj naj bi šlo resnično le za pastoralni obisk kristjanov v Gazi.

Po Younanovih besedah je obisk potekal po dogovoru z izraelskim notranjim ministrstvom. Vojaki na meji so kot razlog za zavrnitev navedli dokumente obeh škofov, ki ju označujejo kot Palestinca. V Gazo so spustili le škofe katoliške, armenske in etiopijske cerkve. V lanskem novembru so brez pojasnila zavrnili tudi obisk apostolskega nuncija v Izraelu, nadškofa Antonia Franca.

Ob obisku škofov je katoliški župnik v Gazi, Msgr. Manuel Musalla, ponovno izrekel vabilo papežu Benediktu XVI., naj med načrtovanim obiskom Svete dežele obišče tudi Gazo. Papeževo potovanje v Sveto deželo je napovedano v mesecu maju, vendar uradno še ni bilo potrjeno.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh