Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezuiti: Kristjani in muslimani v Siriji pomagajo z roko v roki

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 12. 06. 2013 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jezuiti: Kristjani in muslimani v Siriji pomagajo z roko v roki

Z veseljem sprejeto pojasnilo papeža Frančiška, da naj bi katoliške človekoljubne organizacije podporo nudile ne glede na versko ali etnično pripadnost pomoči potrebnih posameznikov in skupin.

Kristjani in muslimani po navedbah Jezuitske službe za begunce (Jesuit Refugee Service/JRS) pri pomoči žrtvam državljanske vojne v Siriji tesno sodelujejo. Polovica izmed 600 sodelavcev v deželi je muslimanov, je minuli konec tedna v Rimu pojasnil mednarodni direktor JRS, jezuitski pater Peter Balleis. Poleg tega pa obstaja tudi zgledno sodelovanje s podobnimi islamskimi službami v Damasku in Aleppu.

P. Balleis je z veseljem pozdravil nedavno pojasnilo papeža Frančiška, da naj bi katoliške človekoljubne organizacije podporo nudile ne glede na versko ali etnično pripadnost pomoči potrebnih posameznikov in skupin. S tem je torej zaključena sleherna razprava, je prepričan jezuit.

Minuli teden je 20 človekoljubnih organizacij v Vatikanu razpravljalo o svojem delu v Siriji. Vsi udeleženci so bili enotnega mnenja, 'da je pošiljke orožja potrebno zavračati v vsakem primeru'. To bi siceršnji položaj le še poslabšalo, je poudaril p. Balleis.

Po njegovih navedbah katoliške človekoljubne organizacije delujejo tako na ozemlju upornikov kot tudi na področju, ki je pod močnim vplivom Assadovega režima. »V politični spor se sploh ne vpletamo«, je pojasnil mednarodni direktor JRS. Po lastnih navedbah Jezuitska služba za begunce oskrbuje okoli 100.000 trpečih in preganjanih v deželi.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh