Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus in nogometaš

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 14. 06. 2022 / 20:42
Oznake: Šport, Vera, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2022 / 22:49
Jezus in nogometaš
s. Emanuela Žerdin. FOTO: Tatjana Splichal

Jezus in nogometaš

V občini Krško smo imeli ob pomoči društva Družina in Življenje enkratno priložnost, da smo lahko na gradu Rajhenburg prisluhnili pogovoru z enim najbolj znanih in slavnih nogometašev iz Maribora, Marcosom Tavaresom.

Marcos je bil zame samo nadarjen nogometaš, dokler nisem videla enega od številnih posnetkov po prekrasnem golu, ki ga je zadel na tekmi, kako je dvignil roke proti nebu in se glasno za­hvalil: Hvala Jezusu! To je bilo tako spontano in srčno, da so še kamere malo zatrepetale, saj ne vem, ali se je sploh še kdaj kakšen športnik v Sloveniji po svojem velikem uspehu javno zahvalil za pomoč Bogu ali Jezusu.

V naši domovini se ime Jezus zunaj cerkva redko izgovarja, redko ga kdo upa glasno in spoštljivo uporabiti v svojih govorih ali zahvalah. Če pa to narediš, si takšna izjema, da si vsi zapomnijo le to, da si izgovoril ime Jezus, a pozabijo vse ostale dosežke in uspehe.

Zato je bilo tako sveže in prijetno prisluhniti Marcosu, Brazilcu, ki se je pred dvajsetimi leti preselil v Slovenijo, skupaj s svojo družino in – z Jezusom! Vseh se dotakne njegovo pričevanje, kako je v kriznem času vsako jutro hodil iz Maribora na Kalvarijo, moleč in jokajoč in vpijoč prot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh