Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Jezus iz Nazareta – 2.del' z zamudo

Objava: 21. 07. 2009 / 09:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Jezus iz Nazareta – 2.del' z zamudo

Zaradi papeževe poškodbe odloženo pisanje drugega dela knjige o Jezusu

Poškodba zapestja papeža Benedikta XVI. bo po oceni vatikanskega generalnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja še odložila izid drugega dela njegove knjige o Jezusu iz Nazareta. Kot je povedal kardinal Bertone, je papež zaradi tega precej razočaran, vendar se zaveda, da mora zdaj nekaj časa počivati in o izidu knjige razmišljati kasneje.

Zaradi zloma desnega zapestja mora sveti oče naslednje štiri tedne nositi mavčno oblogo. Sprva je svoj dopust v dolini Aoste želel izkoristiti tudi za pisanje knjige.

Prvi del teološkega komentarja Josepha Ratzingerja o podobi Jezusa v evangelijih je izšel aprila 2007 (na voljo je tudi v slovenskem prevodu, ki je istega leta izšel pri založbi Družina). Vse od takrat bralci željno pričakujejo drugi del. Ta naj bi govoril o Jezusovem otroštvu, o njegovem trpljenju, smrti in vstajenju. Po besedah kardinala Bertoneja ima papež 'arhitekturo besedila' že v glavi.

Kljub mavčni oblogi pa sveti oče ni pripravljen uporabljati računalnika. Kot je včeraj pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi, se papež nikoli ni navadil tipkanja na tipkovnico, poleg tega pa ni kakšen poseben 'prijatelj tehnike'. Še posebej pri ustvarjalnem pisanju, tako Lombardi, papež še vedno raje uporablja nalivno pero.

Prenosni računalnik, ki ga je papež minulo nedeljo prejel v dar, ko je obiskal italijansko občino Romano Canavese, bo torej ravno tako 'na počitnicah'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh