Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus kot filmski lik v Bollywoodu

Objava: 03. 09. 2010 / 10:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jezus kot filmski lik v Bollywoodu

V Izraelu snemajo indijski film o Jezusovem otroštvu.

V Bollywoodu so odkrili Jezusa – kot filmski lik. V Sveti deželi bodo v prihodnjih mesecih snemali indijski igrani film o Jezusovem otroštvu. Kot poročajo izraelski mediji, velja po besedah režiserja Singeethama Srinivase Raa projekt produkcijske hiše Aditya Productions s proračunom trideset milijonov dolarjev (okoli štiriindvajset milijonov evrov) za eno izmed najdražjih indijskih produkcij doslej.

Producent Konda Krishnam Raju je pojasnil, da se film v nasprotju z večino ostalih produkcij o Jezusovem življenju v celoti osredotoča na Jezusovo otroštvo. V zgodovini Bollywooda, ki velja za sinonim megalomanske filmske industrije na indijski podcelini, doslej še niso posneli filma s podobno tematiko. Najnovejša produkcija naj bi v kinematografe prišla v začetku prihodnjega leta, v filmu pa bo moč slišati štiri jezike, med njimi tudi angleščino.

Kot je še povedal režiser Rao, je film posebnega pomena za vse kristjane, vendar ga sam, kot pravi, snema za širšo javnost. Podrobnosti o lokacijah snemanja in natančne vsebine filmska ekipa medijem ni razodela.

Na fotografiji: v nastajajočem filmu nastopa tudi indijski igralec Pawan Kalyan

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh