Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Jezusovi prijatelji'

Objava: 22. 07. 2010 / 08:56
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Jezusovi prijatelji'

V Italiji je izšla nova slikanica, ki ponuja nauke Benedikta XVI. o Jezusu in njegovih prvih učencih.

V Italiji je izšla nova slikanica 'izpod peresa' Benedikta XVI. Mladim bralcem ponuja zbirko opisov svetega očeta o Jezusovem odnosu z njegovimi prvimi učenci, ki so izbrani iz papeževih katehez na splošnih avdiencah v zadnjih petih letih. Slikanica z naslovom 'Gli Amici di Gesu' (Jezusovi prijatelji) v italijanskem jeziku je izšla v letošnji pomladi pri milanski založniški hiši 'Piccola Casa Editrice'. Ilustrirani prizori izpod čopiča Franca Vignazia dopolnjujejo zgodbe o Jezusu in njegovih štirinajstih prijateljih.

Med liki v knjigi je predstavljenih vseh dvanajst apostolov, med njimi Juda Iškarijot, Matej, ki je po izdajstvu nadomestil Judo, in samooklicani apostol, sveti Pavel. Slikanica na oseminštiridesetih straneh najmlajšim kaže 'pot, ki bralca popelje h koreninam Cerkve, skozi dogodke njenih prvih pripadnikov, ki so našli Jezusa in postali njegovi prijatelji', najnovejšo izdajo za otroke opisujejo v sami založbi.

P. Julian Carron v uvodu v slikanico zapiše, da preko izbranih zgodb 'papež bralca z roko v roki popelje na pot odkrivanja Jezusovih prvih prijateljev, na pot spoznavanja njihovih značajev in načina, s katerim jih je Jezus pridobil na svojo stran, do njihove odločitve, da ga nikoli več ne zapustijo'. Po besedah založnikov je slikanica odsev pogleda svetega očeta na najpomembnejše trenutke v odnosu med Jezusovimi učenci in njihovim učiteljem, vsakemu pa so posvečene okoli tri do štiri strani.

Pri založbi so do zamisli o slikanici za najmlajše prišli ob poslušanju papeževih nagovorov med sredinimi splošnimi avdiencami, ko je sveti oče ob vsaki omembi apostolov nekaj misli v svoji katehezi namenil tudi otrokom. V soglasju z vatikansko založbo 'Libreria Editrice Vaticana' so lahko izdali knjigo, za avtorstvo katere so podpisali sedanjega papeža Benedikta XVI.

Po besedah založnikov naj bi prihodnje leto izšli še izdaji v angleškem in španskem jeziku, če bodo imeli možnost, pa bodo 'z veseljem nadaljevali z izdajanjem slikanic za najmlajše izpod peresa svetega očeta'.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh