Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jim Caviezel: sovraštvo do kristjanov je najbolj sprejemljiva oblika nestrpnosti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 01. 07. 2023 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2023 / 07:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jim Caviezel: sovraštvo do kristjanov je najbolj sprejemljiva oblika nestrpnosti
Jim Caviezel v vlogi Kristusa. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Jim Caviezel: sovraštvo do kristjanov je najbolj sprejemljiva oblika nestrpnosti

Ameriški igralec Jim Caviezel, ki ga najbolje poznamo po vlogi Kristusa v Gibsonovem Pasijonu, je opozoril na vse pogostejše izrinjanje krščanskih naukov iz sodobne kulture.

Kot je pojasnil v nedavnem pogovoru za ameriške medije, je sovraštvo do kristjanov dandanes »najbolj sprejemljiva oblika nestrpnosti«.

Caviezel se je pogovarjal z ustvarjalci krščanskegai podkasta »Prophets and Patriots« (Preroki in domoljubi, op. prev.), ki je bil predvajan konec letošnjega junija. Govoril je o svojem novem filmu Sound of Freedom, ki ga bodo v Združenih državah Amerike premierno predvajali 4. julija. Film pripoveduje resnično zgodbo o ameriškem vladnem uradniku, ki iz rok trgovcev z ljudmi v Južni Ameriki osvobaja otroke.

»Ponos« je kulturno gibanje, ki je povsem v nasprotju s krščanstvom.

Caviezel je kritično ocenil prevladujočo kulturo našega časa, ki nima težav z demonizacijo krščanstva: »Sovraštvo do krščanstva je trenutno najbolj sprejemljiva oblika nestrpnosti na svetu.« V ilustracijo je igralec omenil parade in manifestacije »ponosa«, ki jih prirejajo predvsem v mesecu juniju, ob tem pa izrecno navedel zlasti družbo Walt Disney in Belo hišo. »Ponos« je kulturno gibanje, ki je povsem v nasprotju s krščanstvom, je dejal igralec, ki je zaslovel z vlogo Kristusa.

Zakaj je treba nad domovanjem predsednika Združenih držav Amerike izobesiti mavrično zastavo?

Za našo kulturo je povsem sprejemljivo, da Mikiju Miški podarijo mavrično zastavo. Nihče pa mu ne podari Davidove zvezde, razpela ali križa. Zakaj torej mavrična zastava, se sprašuje Caviezel. Enako velja za Belo hišo: zakaj je treba nad domovanjem predsednika Združenih držav Amerike izobesiti mavrično zastavo?

Ob koncu pogovora za omenjeni podkast je igralec odločno obsodil skrajno levico v ZDA in njene podpornike obtožil, da želijo uničiti ZDA in krščanstvo, predvsem s poskusi, da bi cenzurirali določene dele Svetega pisma, predvsem tiste, ki govorijo o spolni morali.

Nalaganje
Nazaj na vrh