Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristusov pasijon 2: vstajenje«: spomladi prihaja nadaljevanje Gibsonovega filma [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 18. 01. 2023 / 08:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2023 / 11:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Kristusov pasijon 2: vstajenje«: spomladi prihaja nadaljevanje Gibsonovega filma [VIDEO]
Zgodba filma o vstajenju se osredinja na dneve neposredno po Kristusovem križanju. FOTO: Facebook/Mel Gibson Exclusive

»Kristusov pasijon 2: vstajenje«: spomladi prihaja nadaljevanje Gibsonovega filma [VIDEO]

V letošnji pomladi se končno začenja težko pričakovana produkcija nadaljevanja Gibsonovega filma »Kristusov pasijon« z naslovom »Kristusov pasijon: vstajenje«, katerega zgodba se osredinja na dneve neposredno po Kristusovem križanju.

Igralec, režiser in producent Mel Gibson naj bi po navedbah ameriških medijev snemanje začel v naslednjih nekaj mesecih. Podobne vesti so sicer v medijih zaokrožile že februarja 2019, vendar se je celoten »filmski stroj« najverjetneje ustavil zaradi koronaepidemije, ki je v naslednjih dveh letih precej ohromila dogajanje na številnih področjih.


Medtem ko so bili v filmu Kristusov pasijon prikazani pretresljivi in mučni prizori Jezusovega križanja, se bo film Vstajenje poglobil v tri dni med njegovo smrtjo in vstajenjem. Jezusa bo znova upodobil ameriški igralec Jim Caviezel , v produkcijo pa se vračajo tudi Maia Morgenstern kot njegova Mati Marija, Christo Jivkov kot apostol Janez in Francesco De Vito kot apostol Peter.

Mel Gibson je že leta 2016 na nekem javnem cerkvenem dogodku v Kaliforniji razkril, da je projekt pripravljal več let: »Imenuje se Vstajenje. To je seveda zelo obsežna tema in jo je treba temeljito preučiti, saj ne želimo narediti le preproste upodobitve, zgolj prebrati, kaj se je zgodilo.«

Film prihaja. Imenuje se Kristusov pasijon: vstajenje. To bo največji film v zgodovini.

Jim Caviezel je projekt znova napovedal leta 2020 v pogovoru za enega ameriških filmskih spletnih portalov, ko je dejal: »Mel Gibson mi je pravkar poslal tretji osnutek. Film prihaja. Imenuje se Kristusov pasijon: vstajenje. To bo največji film v zgodovini.«

Film Kristusov pasijon je po vsem svetu prinesel več kot 612 milijonov dolarjev, proračun produkcije pa je znašal 30 milijonov dolarjev. S tem je postal eden najuspešnejših neodvisnih filmov v zgodovini. Na 77. podelitvi oskarjev je bil nominiran za tri filmske nagrade, vendar na koncu ni prejel nobene.


Kupi v trgovini

Vstajenje
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh