Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gibsonov film o Jezusovem vstajenju tik pred zaključkom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 02. 2019 / 11:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2019 / 06:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gibsonov film o Jezusovem vstajenju tik pred zaključkom

Gibsonov film o Jezusovem vstajenju tik pred zaključkom

V vlogi Jezusa bomo znova videli Jima Caviezla.

Nadaljevanje zgodovinske drame »Kristusov pasijon« hollywoodskega režiserja Mela Gibsona govori o Jezusovem vstajenju in je tik pred zaključkom, je v teh dneh poročalo več špansko-govorečih spletnih filmskih portalov. Film, ki so ga snemali v Izraelu, Maroku in na različnih krajih v Evropi bi lahko po navedbah medijev v kinematografe prišel še letos, zagotovo pa pred veliko nočjo 2020.

»Kristusov pasijon 2: vstajenje« pripoveduje o treh dneh po Jezusovi smrti – »obdobje, ki ga drugi filmi o Jezusu manj obravnavajo«, kot na svojem blogu jesucristoenelcine.blogspot.com ugotavlja Alfonso Mendiz, profesor za komunikacijske vede na barcelonski univerzi. Film se začne s polaganjem Jezusa v grob in nato prikazuje dni do vstajenja, ki so jih njegovi učenci preživeli v velikem strahu. Po Mendizovih besedah film vsebuje tudi spletke, ki so jih po Jezusovi smrti kovali v palači kralja Heroda, pa dogodke v Jeruzalemu na vstajenjsko jutro. Osrednje vloge v filmu imajo tudi Poncij Pilat, judovski veliki duhovnik Kajfa, apostol Juda ter motivi, kot so moč, pohlep in sla po oblasti.

Proračun filmskega projeka je 20 milijonov ameriških dolarjev, podprla pa ga je filmska družba »Samuel Goldwyn Films«. Kot že pri »Pasijonu« so tudi pri »Vstajenju« sodelovali Mel Gibson kot režiser, Jim Caviezel v vlogi Jezusa, Maia Morgenstern kot Maria, Christo Schiwkow kot apostol Janez in Francesco De Vito kot apostol Peter. Prvotni scenarij je napisal Dan Gordan (»The Hurricane«), dokončno izdelal pa ga je Randall Wallace (»Braveheart«).

Nadaljevanje »Kristusovega pasijona« je glavni igralec Jim Caviezel potrdil že lansko pomlad v pogovoru za ameriški časnik USA Today. Govoril je o »največjem filmu v zgodovini« in napovedal, da bodo nekatere vsebine občinstvo naravnost šokirale, čeprav Gibson ni želel prestopiti meje onstranskega. Režiser sam je pojasnil, da film »ne bo le pripoved o nenavadnih dogodkih ob Kristusovem vstajenju, ampak tudi o vsem obrobnem dogajanju, ki še poudarja njegov pomen«.

Predhodnik »Kristusov pasijon« (The Passion of the Christ) iz leta 2004 velja za enega najuspešnejših filmov vseh časov. 127-minutno delo je v blagajne prineslo več kot 600 milijonov ameriških dolarjev, zaradi zelo nazornih prikazov Jezusovega trpljenja pa je povzročilo številne razprave.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh