Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jorgić evropski podprvak, Ostermanova bronasta na 500 metrov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 08. 2022 / 17:18
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2022 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jorgić evropski podprvak, Ostermanova bronasta na 500 metrov
Darko Jorgić je v finalu moral priznati premoč Nemcu Čiu Dangu. FOTO: FB Namiznoteniška zveza Slovenije

Jorgić evropski podprvak, Ostermanova bronasta na 500 metrov

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na evropskem prvenstvu v Műnchnu med posamezniki osvojil drugo mesto. V finalu ga je premagal 25-letni Nemec Čiu Dang. Kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman pa je včerajšnjemu srebru na 200 metrov danes v bavarski prestolnici dodala še bron na 500 metrov.

24-letni Jorgić je s tem prišel do izida kariere. Nemec Dang je bil v finalu v razprodani dvorani Rudi-Sedlmayer pred 5000 navijači boljši s 4:1 (-12, 12, 8, 9, 2).

Izvrsten začetek dvoboja za Jorgića

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec ta čas je v prvem nizu igral odlično in ga tudi zasluženo dobil, v drugem je prav tako vodil, a ga je v zaključku niza Nemec dohitel in izid poravnal na 1:1. V tretjem in četrtem nizu je bil dvoboj dokaj izenačen, a se je v končnici nagnil na Dangovo stran. V zadnjem, petem nizu, je nasprotnik Jorgiću prepustil le dve točki in zasluženo postal evropski prvak.


Zbirka kolajn narasla na šest

Slovenski namiznoteniški igralci so z današnjo kolajno Jorgića zbirko odličij na evropskih prvenstvih povečali na šest. V posamični konkurenci je to nazadnje uspelo Bojanu Tokiću, ki je bil bronast leta 2011 v Gdansku, spominja STA. Preostale štiri medalje so iz tekem dvojic ali ekip.

Sprva četrta, na koncu tretja

Kajakašica Anja Osterman pa se veseli še druge kolajne v dveh dneh, tokrat na 500-metrski razdalji. V fotofinišu je bilo sprva videti, da bo ostala brez medalje, na koncu pa je si je bron delila z Danko Emmo Jorgensen. Na polkilometrski preizkušnji je danes slavila Poljakinja Anna Paulawska, druga je bila Madžarka Eszter Rendessy, tretje mesto pa sta si torej razdelili Slovenka in Danka, ki sta za zmagovalko zaostali 1,325 sekunde.


»V prvih 400 metrih sem veslala lahkotno, nato pa sem pritisnila zadnjih 100 metrov. Dala sem vse od sebe in bila prepričana, da je dovolj za drugo ali tretje mesto. Potem sem prišla do cilja in videla tudi Emmo in takoj pomislila, da morda ne bo dovolj. Četrta sem, tretja sem, četrta, tretja ... To so potem ves čas spreminjali vse do zadnjega. Nisem vedela, da sem tretja, dokler mi niso rekli, naj se preoblečem,« je občutke po tekmi opisala Ostermanova.





Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh