Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jože Pučnik v spominu sodobnikov

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 12. 10. 2022 / 06:24
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 10:47
Jože Pučnik v spominu sodobnikov
Jože Pučnik v spominu sodobnikov in zgodovinskem spominu. FOTO: Tatjana Splichal

Jože Pučnik v spominu sodobnikov

Muzej slovenske osamosvojitve je v ponedeljek in torek, 3. in 4. oktobra, v dvorani Slovenske matice v Ljubljani ob 90. obletnici rojstva dr. Jožeta Pučnika (1932–2003) pripravil posvet Jože Pučnik v spominu sodobnikov in zgodovinskem spominu.

Muzej slovenske osamosvojitve je poleg tega v začasnih prostorih na Jamovi cesti 25 v Ljubljani pripravil razstavo Jože Pučnik v spominu sodobnikov in zgodovinskem spominu, ki je na ogled od 3. oktobra 2022 do 15. marcem 2023. V sklopu razstave bodo poleg omenjenega znanstvenega posveta organizirali tudi pedagoške delavnice.

Uvodna nagovora na posvetu sta imela direktor Muzeja slovenske osamosvojitve dr. Željko Oset in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Kot je dejal Željko Oset, so za vodilno idejo razstave o dr. Pučniku izbrali njemu ljubo Cankarjevo misel: Nobena kaplja krvi, četudi pade na kamen, ne pade zaman. Na razstavi so obravnavani ključni tematski sklopi, pri čemer je težišče na stališčih njegovih sodobnikov. »Vsi sogovorniki so pozdravili odločitev za pozornost Jožetu Pučniku ob 90. obletnici rojstva, pri tem pa so svojega sodobnika označevali za izjemnega, poštenega, spoštljivega, kremenitega, načelnega in intelektualno razgibanega človeka, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh