Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jožefova vprašanja

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 25. 09. 2015 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jožefova vprašanja

Frančišek med washingtonskimi brezdomci: »Božji Sin je vedel, kaj pomeni življenje brez strehe nad glavo.«

Po zgodovinskem nagovoru v ameriškem kongresu je papež Frančišek včeraj obiskalprostore washingtonske Karitas v župniji sv. Patrika, kjer se je srečal stamkajšnjimi brezdomci.



»Božji Sin je na svet prišel kot brezdomec. Božji Sin je vedel, kaj pomeniživljenje brez strehe nad glavo.«

»Nobenega družbenega ali moralnega opravičila ne moremo sprejeti za pomanjkanjestanovanj. Obstajajo krivični položaji, toda vemo, da Bog trpi z nami, jihskupaj z nami doživlja tudi sam. Nikoli nas ne pusti samih.

Predstavljamosi vprašanja, ki jih je imel v tem trenutku Jožef. Kako je mogoče? Božji Sinnima strehe nad glavo? Zakaj smo brez doma? Zakaj smo brez strehe? To sovprašanja, ki si jih lahko mnogi od vas vsak dan postavljajo. Kakor Jožef sesprašujete: Zakaj smo brez strehe, zakaj smo brez doma? Ta vprašanja bi simorali zastavljati vsi: Zakaj so ti naši bratje brez doma, zakaj ti naši bratjenimajo strehe? Jožefova vprašanja so še danes navzoča. Spremljala so vse tiste,ki so skozi zgodovino živeli ali se znašli brez doma.«

Jožefpa je bil mož vere, ki mu je omogočila, da je našel svetlobo v trenutku, ki seje zdel popolnoma teman. Vera mu je bila med težavami v oporo, zaradi vere je zmogeliti naprej, ko se je zdelo, da se je vse ustavilo.

»Vera nam zagotavlja, da je Bog na naši strani, da je Bog sredi nas in da nasnjegova navzočnost spodbuja k ljubezni do bližnjega. Ta ljubezen do bližnjega serodi iz Božjega klica, ki nenehno trka na naša vrata, vrata vseh ljudi, da binas povabil k ljubezni, sočutju in darovanju drug drugemu.«


Vir: kath.net / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh