Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jubilejno leto 2025: nanj se pripravimo in ga obhajajmo z molitvijo!

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 01. 2024 / 05:30
Oznake: Cerkev, Duhovnost, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2024 / 13:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jubilejno leto 2025: nanj se pripravimo in ga obhajajmo z molitvijo!
Logotip jubilejnega leta. FOTO: arhiv Družine

Jubilejno leto 2025: nanj se pripravimo in ga obhajajmo z molitvijo!

Papež Frančišek je napisal molitev v pripravi in obhajanju jubilejnega leta 2025, na jutrišnjo nedeljo Božje besede pa bo leto 2024 razglasil za »leto molitve«.

Papež nas vabi, naj »jubilejno molitev vzamemo za svojo« ter jo vključimo v molitveno življenje tako v osebnem in družinskem kot tudi župnijskem in občestvenem okolju.

Papeževa molitev za jubilejno leto 2025

Nebeški Oče, vera, ki si nam jo dal v tvojem Sinu Jezusu Kristusu, našem bratu, in plamen ljubezni, ki ga je Sveti Duh izlil v naša srca, naj v nas prebujata blagoslovljeno upanje v prihod tvojega kraljestva.

Naj nas tvoja milost preobrazi, da bomo marljivo gojili seme evangelija, ki bo prekvasilo človeštvo in ves svet, ko zaupno pričakujemo novo nebo in novo zemljo, v katerem bodo premagane sile zla in se bo za vselej razodela tvoja slava.

Naj milost jubileja v nas, romarjih upanja, oživlja hrepenenje po nebeških dobrinah in na ves svet izliva veselje in mir našega Odrešenika.

Tebi, blagoslovljeni in večni Bog, bodi hvala in slava na veke vekov.

Amen.

Leto 2024 kot »leto molitve«

Dikasterij za evangelizacijo pa je ta teden napovedal, da bo papež jutri, na nedeljo Božje besede, v sklopu priprav na Jubilej 2025 letošnje leto razglasil za »leto molitve«. Kot so sporočili, naj bi bilo namenjeno predvsem temu, da bi v škofijah po vsem svetu znova odkrili osrednji pomen molitve.

Naj Gospodova molitev postane »življenjski program« vseh kristjanov!

Papež je to nakazal že pred dvema letoma v pismu dikasteriju, zadolženem za pripravo jubilejnega leta 2025: kot je takrat zapisal, je molitev »glavna pot k svetosti« in vsakemu človeku omogoča, »da Bogu izrazi, kar je skrito v globinah njegovega srca«. Papež je tudi izrazil svojo željo, naj letošnje leto vsem kristjanom pomaga, da bi Gospodova molitev postala njihov »življenjski program«.

Nalaganje
Nazaj na vrh