Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juncker za vnovično »odkritje« družbenega nauka Cerkve

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 03. 2019 / 06:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2019 / 12:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Juncker za vnovično »odkritje« družbenega nauka Cerkve

Predsednik Evropske komisije se je srečal z evropskimi škofi.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pozval k večjemu upoštevanju družbenega nauka Cerkve. Ob obisku škofov držav članic Evropske zveze, ki so minuli teden zasedali v Bruslju, je izrazil željo, »da bi v Evropi znova odkrili vrednote in načela družbenega nauka Cerkve«.

Škofje, ki so združeni v Komisiji škofovskih konferenc Evropske zveze (ComECE), so v pogovoru z Junckerjem poudarili, kako pomembno je, da se človeka postavi v središče evropske politike. S predsednikom Evropske komisije so razpravljali tudi o digitalizaciji, podnebnih spremembah in migracijah. Po njihovem mnenju je treba spodbujati dialog, da bi se Evropska zveza lahko soočila s trenutnimi izzivi.

Evropski škofje so od 13. do 15. marca zasedali v Bruslju. Osrednja tema srečanja so bile majske volitve v Evropski parlament. Predsednik ComECE, luksemburški nadškof Jean-Claude Hollerich, je preko medijev pozval mlade, naj se udeležijo evropskih volitev: »Te volitve bodo določale prihodnost mladih,« je dejal Hollerich. Volitve so pomembne, da bo lahko Evropa, ki že več desetletij zagotavlja mir, tudi v prihodnosti lahko odigrala svojo vlogo.

Vir: Kathpress
Foto: splet / ComECE

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh