Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jure Sešek nominiran za viktorja 2008

Za vas piše:
Radio Ognjišče
Objava: 12. 03. 2009 / 09:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jure Sešek nominiran za viktorja 2008

Jure Sešek, ki je v kategoriji za viktorja popularnosti nominiran za najboljšo radijsko osebnost leta 2008 poleg Saša Hribarja in Andreja Karolija, je na Radiu Ognjišče že vse od njegovega začetka. O svojem radijskem delu pove, da je enkratno. „Ves čas sem na tekočem z dogajanji doma in v svetu, poslušam dobro glasbo, spoznavam čudovite ljudi, pogovarjam se z osebnostmi, o katerih bi sicer morda le bral,“ je dejal Sešek v intervjuju za interno radijsko glasilo PRO (Prijatelji radia Ognjišče).

Jure Sešek je ob tem še povedal, da priljubljenost ni samo sad njegovega dela dela. „Prepričan sem, da je ta misel resnica! Naše delo je pač tako, da bi eden brez drugega težko vozili … Vsa priznanja, ki so namenjena delu posameznika, so gotovo odraz skupnega truda, nagrada, dodeljena „medijskemu človeku“ je vedno odmev medija kot celote. Veliko mi pomeni, da smo se skupaj veselili nagrad, in mislim, da so v javnosti utrjevale podobo „zdravega kolektiva“.“

Glede neprijetnih trenutkov na radiu pa je Jure v pogovoru z radijsko sodelavko Urško Rutar izpostavil, da so ti bili. „A imam srečo, da jih prijetnejši preglasijo. Neprijetno je, denimo, od sogovornika slišati odgovor, ki se začne z besedno zvezo „kot sem vam že povedal...“ Medklic, ki veliko pove. Nič kaj luštno prav tako ni, ko po nesreči izbrišeš enourni pogovor. Sogovornik se je, dobro se spomnim, le zaradi naše oddaje pripeljal iz Maribora. Ko sem najino kramljanje izbrisal, je bil že v Celju. Rezervnih kopij ni bilo, pogovora tudi ne! Ostalo je le moje opravičilo in resnica: vsaka šola nekaj stane, “ dodaja Jure, ki mu pri delu poleg radijskih sodelavcev stojijo ob strani še posebej žena Urša, sinovi Luka, Miha in Jan ter mama Mari. „V vseh teh letih in ob mnogih mnogih „izletih“ so se, mislim, že kar navadili na vse, kar nas doleti. Včasih fantje rečejo: „Oči, pa zakaj si obljubil, da prideš? Ostani doma, gremo še en fuzbal!“ Spet drugič pa, ko jo skupaj mahnemo na kako prireditev, so veseli; „Super, da si obljubil povezovanje, lepo smo se imeli...“ Urša me že dolgo pozna, fantje vse življenje spremljajo, kar počnem, in vem, da se jim moje delo ne zdi nič kaj pretirano posebnega,“ pa je o družini povedal Jure Sešek.





Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh