Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri maša za zdravstvene delavce

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 09. 2020 / 13:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2020 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jutri maša za zdravstvene delavce

Jutri maša za zdravstvene delavce

V župniji Ljubljana – Sv. Peter jo bo daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

Foto: Tatjana Splichal



Z včerajšnjim dnem se je skupno število doslej potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji povzpelo prek 5000 (5007). Včeraj so sicer opravili največje število testiranj do sedaj, kar 3645, in pri tem potrdili 192 novih okužb, kolikor jih ravno tako prej na dnevni ravni še ni bilo.

Godujeta sv. Kozma in Damijan

V obdobju med epidemijo in po njej so bili še posebej izpostavljeni in obremenjeni zdravstveni delavci, ki jih varujeta jutrišnja godovnjaka, brata dvojčka sv. Kozma in Damijan. Ob tej priložnosti Združenje slovenskih katoliških zdravnikov organizira sveto mašo za zdravstvene delavce (zdravnike, stomatologe, medicinske sestre, babice, farmacevte, fizioterapevte in druge, ki delajo z bolniki), ki jo bo v soboto, 26. septembra 2020, ob 19.30 v župniji Ljubljana – Sv. Peter daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Prenos maše prek youtuba bo mogoče spremljati TUKAJ.

Dragi zdravniki in drugo zdravstveno osebje, hvala vam!

Ponoviti velja besede ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. Stanislava Zoreta na letošnjo peto postno nedeljo: »Zdravniki so bili prvi, ki so nas opozarjali na resnost in usodnost te virusne okužbe. Na tem mestu se jim želim tudi v imenu Cerkve zahvaliti, da so tako odločno in v veliki skrbi za ljudi razlagali, za kaj gre. Brez njihovega poklicnega žara in njihove vere najbrž tudi odgovorni v Cerkvi ne bi tako hitro sprejemali ukrepov, ki se vedno bolj kažejo za nujne, čeprav so težki in bolijo. Dragi zdravniki in drugo zdravstveno osebje, hvala vam.«

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh