Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri se pričenja taizejsko srečanje mladih v Rimu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 12. 2012 / 09:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri se pričenja taizejsko srečanje mladih v Rimu

Benedikt XVI. bo v soboto, 29. decembra, s 40.000 udeleženci evropskega srečanja mladih obhajal slovesno bogoslužje na trgu pred baziliko sv. Petra v Vatikanu.

V Rimu jutri pričakujejo 40.000 mladih iz vse Evrope, ki se bodo v italijanski prestolnici zbrali na evropskem srečanju mladih. Na programu 35. tovrstnega srečanja, ki bo trajalo do 2. januarja prihodnje leto, so predvsem molitve in spevi, pa tudi pogovori s predstavniki iz verskega in političnega življenja. Papež Benedikt XVI. je vse udeležence prisrčno pozdravil že v poslanici ob dobrodošlici. Sveti oče bo z mladimi udeleženci srečanja v soboto, 29. decembra, obhajal slovesno bogoslužje na trgu pred baziliko sv. Petra v Vatikanu. Kot so sporočili iz Vatikana, je bilo sprva predvideno slovesno bogoslužje v Petrovi baziliki, zaradi velikega števila udeležencev pa bo slovesnost prestavljena na prosto.

Taizé v francoski pokrajini Burgundiji je od leta 1944 sedež ekumenske bratske skupnosti, ki jo je ustanovil brat Roger Schutz. Skupnosti pripada okoli sto bratov iz več kot petindvajsetih držav, ki izhajajo iz različnih evangelijskih Cerkva in iz katoliške Cerkve. Taizejska skupnost mednarodna srečanja mladih prireja od leta 1978, vsako leto ob silvestrovem v enem izmed evropskih velemest.

Ob skupnih molitvah se bodo mladi letos zbirali v sedmih bazilikah in večjih cerkvah v središču Rima: med drugim tudi v lateranski baziliki, baziliki Marije Snežne in v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja. Skupne obede bodo razdeljevali pri Circus Maximus. Med tematskimi popoldanskimi srečanji so na programu med drugim obiski katakomb in drugih krajev, pomembnih za krščansko vero.

Ob prihodu v Rim bodo mladi udeleženci prejeli pismo brata Aloisa, priorja taizejske skupnosti, v katerem so zapisani štirje predlogi, kako naj 'izvire zaupanja položijo v Božje naročje'.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh