Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri škofijski molitveni dnevi za duhovne poklice

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 08. 09. 2009 / 08:10
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri škofijski molitveni dnevi za duhovne poklice

Potekali bodo pod geslom 'Vem, komu sem veroval'

Jutri, v soboto, 12. septembra 2009, bodo v Cerkvi na Slovenskem potekali molitveni dnevi za duhovne poklice, ki bodo letos potekali pod geslom Vem, komu sem veroval. Verniki, ki se bodo iz vseh šestih (nad)škofij zbrali po različnih krajih, bodo skupaj s škofi, duhovniki, redovniki in redovnicami molili za nove duhovne poklice in za zvestobo poklicanih, zahvaljevali pa se bodo tudi za vse, ki že leta oznanjajo veselo oznanilo o Božjem kraljestvu.

Spored molitvenih srečanj v posameznih (nad)škofijah:

Škofija Celje

Molitveni dan za duhovne poklice bo v celjski škofiji potekal v župnijski cerkvi Marijinega obiskanja v Petrovčah pri Celju. Ob 9.00 bo molitvena ura, ob 10.00 pa slovesno somaševanje, ki ga bo vodil nadškof msgr. dr. Anton Stres. Ob 9.00 bo v Dominikovem domu potekal poseben program za ministrante.

Škofija Koper

Molitveni dan za duhovne poklice bo v koprski škofiji potekal v romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja na Sveti Gori pri Gorici. Ob 8.00 se bo na Prevalu začelo peš romanje v skupinah, med katerim bo potekala molitev rožnega venca in križevega pota. Ob 09.30 bo v baziliki molitvena ura za duhovne poklice, v kapeli Marijinega prikazanja za oltarjem pa srečanje za strežnike in otroke. Ob 10.30 bo škof msgr. Metod Pirih vodil somaševanje letošnjih jubilantov in drugih duhovnikov. Med sv. mašo bo med pripravnike za diakonat in prezbiterat sprejet bogoslovec, dva kandidata za stalni diakonat pa bosta prejela službo mašnega pomočnika. Ob sklepu sv. maše bodo katehistinje in katehisti prejeli diplome Katehetsko-pastoralne šole. Ob 13.00 bo koncert mladih Serafink iz Ilirske Bistrice, ki se bo zaključil s petimi litanijami Matere Božje in blagoslovom.

Nadškofija Ljubljana

Molitveni dan za duhovne poklice bo v ljubljanski nadškofiji potekal v baziliki in narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah. Ob 9.00 se bo začela animacija, ki ji bo ob 9.30 sledila molitvena ura. Nadškof metropolit msgr. Alojz Uran bo ob 10.30 vodil somaševanje, pri katerem bodo sodelovali duhovniki jubilanti in letošnji novomašniki. Med sv. mašo bodo trije bogoslovci petega letnika sprejeti med kandidate za diakonat in prezbiterat. Na srečanju bodo sodelovali ministranti iz dekanije Grosuplje. Po sv. maši bo srečanje ministrantov in drugih mladih z nadškofom. Po zaključku sv. maše bo v baziliki molitev pred Marijino milostno podobo.

Nadškofija Maribor

Molitveni dan za duhovne poklice bo v mariborski nadškofiji potekal v župnijski in romarski cerkvi sv. Marije na Ptujski Gori. Ob 8.30 bo v cerkvi molitvena ura pred Najsvetejšim, istočasno pa bo v dvorani za otroke in mlade, posebej za ministrante, molitev in srečanje z nadškofom metropolitom msgr. dr. Francem Krambergerjem. Ob 09.30 bodo pete litanije Matere Božje. Ob 10.00 bo somaševanje vodil nadškof Kramberger.

Škofija Murska Sobota

Molitveni dan za duhovne poklice bo v murskosoboški škofiji potekal v salezijanskem centru Marianum v Veržeju. Ob 9.00 bo molitvena ura, ki jo bodo poleg molivcev iz različnih župnij in redovnikov oblikovali tudi predstavniki duhovnih gibanj. Ob 10.00 bo p. dr. Leopold Grčar OFM spregovoril o delu za duhovne poklice, ob 11.00 pa bo somaševanje, ki ga bo vodil škof msgr. dr. Marjan Turnšek. Po sv. maši bo pogostitev in prijateljsko srečanje.

Škofija Novo mesto

Molitveni dan za duhovne poklice bo v novomeški škofiji bo potekal v podružnični cerkvi Žalostne Matere Božje pri Treh farah v župniji Metlika. Ob 9.00 bo molitvena ura za duhovne poklice, ob 10.00 pa somaševanje, ki ga bo vodil škof msgr. Andrej Glavan. Po sv. maši se bo škof srečal z ministranti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh