Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Južna Afrika je ob božiču molila za Mandelo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 12. 2012 / 14:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Južna Afrika je ob božiču molila za Mandelo

Pljučnica otežuje okrevanje po operaciji žolčnih kamnov.

Štiriindevetdesetletni Nobelov nagrajenec za mir in 'oče naroda' Nelson Mandela je praznične dni po operaciji in pljučnici preživel v bolnišnici, so sporočili z urada nekdanjega južnoafriškega predsednika. Anglikanski nadškof v Kapstadtu, Thabo Makgoba, in njegov predhodnik Desmond Tutu sta državljane Južnoafriške republike spodbudila, naj med božičnimi prazniki molijo za prvega temnopoltega predsednika svoje države. Po navedbah tamkajšnjih medijev sta se pozivu pridružila tudi vladna stranka ANC in zulujski kralj Goodwill Zwelithini.

Že pred tednom dni je 4.500 poslancev ANC na svojem kongresu posvetilo minuto molitve za Mandelino ozdravljenje. Nekdanjega predsedika so 8. decembra sprejeli v bolnišnico v Pretoriji, kjer so mu operativno odstranili žolčne kamne, okrevanje pa je močno otežila kasnejša pljučnica.

Nadškof Makgoba je vernikom priporočil lastno molitev za 'Madibo', kot Mandelo kličejo z njegovim rodbinskim imenom: »Napolni Madibo in njegovo soprogo Graco s sočutjem, tolažbo in prepričanjem, da ju ne boš nikoli zapustil, ampak da boš Madibi naklonil večno ozdravljenje ter odrešitev bolečin in trpljenja. Naj Tvoj blagoslov bdi nad Madibo zdaj in na vekomaj. Amen.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh