Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

K maši ob začetku pontifikata tudi predsednik Pahor

Za vas piše:
D. O.
Objava: 15. 03. 2013 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

K maši ob začetku pontifikata tudi predsednik Pahor

Maše ob začetku pontifikata papeža Frančiška se bosta v torek, 19. marca, udeležila mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek kot predstavnik Slovenske škofovske konference in predsednik republike Borut Pahor.

Maša ob začetku pontifikata papeža Frančiška bo v torek, 19. marca, na Trgu sv. Petra v Rimu. V imenu Slovenske škofovske konference se je bo udeležil mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek.

Z državnega vrha bo pri njej prisostvoval predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki je tudi že čestital novoizvoljenemu papežu in mu ob prevzemu dolžnosti zaželel veliko uspehov, predvsem v prizadevanjih za ohranjanje miru v svetu, strpnosti med narodi in dialoga med verstvi, kulturami in civilizacijami. Izrazil mu je tudi podporo pri uveljavljanju vrednot, kot so mir, sožitje, solidarnost, spoštovanje človeškega dostojanstva in pravičnosti, ki jih je mogoče doseči zgolj s sodelovanjem. »V današnjem svetu, ki je zaznamovan z različnimi kriznimi razmerami in izzivi, na katere človeštvo išče odgovore, ima vaše plemenito poslanstvo poseben pomen,« je zapisal predsednik v čestitki.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh