Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj bo papež počel do jeseni?

Objava: 19. 04. 2010 / 20:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kaj bo papež počel do jeseni?

Tik pred odhodom svetega očeta na obisk sredozemskega otoka Malte so v Vatikanu objavili program njegovih obveznosti v naslednjih petih mesecih

Tik pred odhodom svetega očeta na obisk sredozemskega otoka Malte so v Vatikanu objavili program njegovih obveznosti v naslednjih petih mesecih. Poleg štirih apostolskih potovanj v tujino se bo papež udeležil številnih dogodkov v Rimu in njegovi okolici.

2. maja bo Benedikt XVI. poromal v Torino, kjer bo počastil Jezusov mrtvaški prt, ki je te dni znova na ogled javnosti. Med 11. in 14. majem sledi obisk Portugalske, kjer bo papež obiskal prestolnico Lizbono ter mesti Oporto in Fatimo. Med drugim se bo udeležil slovesnosti ob deseti obletnici svetništva pastirčkov Jacinte in Francisca Marta. Ob koncu meseca, na binkoštno nedeljo, bo daroval slovesno sveto mašo v baziliki sv. Petra v Vatikanu.

Junija sveti oče potuje na Ciper, kjer bo predstavil delovni dokument za oktobrsko Posebno sinodo za Srednji vzhod, poleg tega pa bo, kot je zapisano v programu, vodil še šest drugih slovesnosti. Med njimi bosta najodmevnejši molitvena vigilija in bogoslužje z duhovniki, ki se bodo udeležili Mednarodnega teološkega zborovanja ob zaključku Leta duhovnikov med 9. in 11. junijem ter slovesno bogoslužje ob duhovniških in redovniških posvečenjih za rimsko škofijo 20. junija.

V juliju in avgustu je na programu po en dogodek za vsak mesec. 4. julija bo sveti oče obiskal italijansko mesto Sulmona na območju Abruzzev, kjer bo obeležil osemstoletnico rojstva papeža Celestina V. Krajevna župnija sv. Tomaža v Villanovi pa bo papeža gostila na veliki šmaren, ko bosveti oče tam vodil slovesno bogoslužje.

V mesecu septembru Benedikt XVI. načrtuje en krajevni in en mednarodni obisk. 5. septembra bo odpotoval okoli 90 km južno od Rima v kraj Carpineto Romano, kjer bo skupaj s tamkajšnjimi verniki obeležil dvestoletnico rojstva papeža Leona XIII. Med 16. in 19. septembrom pa papeža pričakujejo v Veliki Britaniji, kjer bo za blaženega razglasil kardinala Johna Henryja Newmana. Obiskal bo Anglijo in Škotsko ter se tam srečal z britansko kraljico Elizabeto II.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh