Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj bo počel papež v Velikem tednu

Objava: 31. 03. 2009 / 10:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kaj bo počel papež v Velikem tednu

S pristojnega urada v Vatikanu so sporočili urnik dejavnosti papeža Benedikta XVI. v tednu pred Veliko nočjo.

V nedeljo, 5. aprila, bo papež obhajal cvetno nedeljo. Praznik letos sovpada s Svetovnim dnevom mladih. Tema srečanja svetovne mladine nosi naslov 'Svoje upe smo položili v roke živega Boga'. Liturgična slovesnost se bo pričela ob 9.30 na Trgu sv. Petra v Vatikanu z blagoslovom oljčnih vejic, sledila bo procesija in nato sveta maša.

Na Veliki četrtek, 9. aprila, bo Sveti oče vodil dve liturgični slavji. Ob 9.30 bo obhajal krizmeno mašo v katedrali sv. Petra, ob 17.30 pa bo obhajal spomin zadnje večerje. S tem obredom kristjani vstopamo v Sveto velikonočno tridnevje Gospodovega trpljenja in vstajenja.

Na Veliki petek, 10. aprila, bo papež Benedikt XVI. ob 17.00 vodil obrede Velikega petka z branjem pasijona v katedrali sv. Petra. Ob 21.15 bo v rimskem Koloseju vodil križev pot.

V soboto, 11. aprila, bo v katedrali sv. Petra obhajal velikonočno vigilijo, v nedeljo, ko obhajamo Veliko noč, pa bo z začetkom ob 10.15 na trgu sv. Petra obhajal slovesno velikonočno bogoslužje.

Opoldne na Veliko noč bo papež podelil blagoslov 'mestu in svetu', torej 'urbi et orbi', iz osrednje lože vatikanske katedrale.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh