Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj prinaša Ritem srca 2024?

Za vas piše:
P. G.
Objava: 18. 05. 2024 / 09:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.05.2024 / 09:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj prinaša Ritem srca 2024?
Lani so obiskovalci festivala prizorišče napolnili do zadnjega kotička. FOTO: Rok Mihevc

Kaj prinaša Ritem srca 2024?

Že tradicionalni festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca letos Radio Ognjišče organizira v torek, 21. maja, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu. Kaj priljubljeni dogodek obeta tokrat?

Tudi letos so si organizatorji želeli, da bi festival potekal na prostem na forumu Zavoda sv. Stanislava, med stavbama Škofijske klasične gimnazije in OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu. Vremenska napoved pa jih je primorala k odločitvi, da se dogajanje preseli v bližnjo športno dvorano OŠ Alojzija Šuštarja.

Živahen popoldanski utrip

Festivalsko prizorišče bo zaživelo ob 17.30. Obiskovalce najprej čaka dogajanje v avli OŠ Alojzija Šuštarja, kjer se bodo predstavili skupina Alabaster in ena od preteklih zasedb Stična benda, prav tako pa bodo letošnji nastopajoči v sproščenem klepetu predstavili nove pesmi ter navzočim zaupali tudi kaj o sebi in o avtorjih novih skladb.

Boste med letošnjimi obiskovalci Ritma srca tudi vi? FOTO: Rok Mihevc

V tem času bo pestro tudi na številnih zanimivih stojnicah. Med drugim bodo študentje Medicinske fakultete iz Ljubljane sodelovali s promocijo krvodajalstva. Pri njih bodo obiskovalci lahko izvedeli, v katero krvno skupino spadajo. Ne pozabite pa obiskati tudi nas – predstavili se bosta reviji Mavrica in Najst, pa Aleteia, Blagor … in še kaj zanimivega se bo našlo. Poleg vsega tega organizatorji obljubljajo tudi okusno hrano izpod spretnih rok kuharske mojstrice MasterChefa Zale Pungeršič.

Z dobrodelno noto

Z Radia Ognjišče so sporočili tudi, da je podjetje iz Kranja festivalu darovalo 500 plastenk naravne mineralne vode iz Bavarskih Alp z dodanim naravnim kisikom. Organizatorji so se odločili, da izkupiček od prodaje vode namenijo mladi mamici samohranilki s tremi otroki, od katerih sta dva hudo bolna.

Zvečer se dogajanje preseli na glavni oder. FOTO: Rok Mihevc

Kar deset novih pesmi

Osrednje večerno dogajanje na glavnem odru v športni dvorani se bo ob 19.30 začelo s Stična bendom, nato pa bodo mikrofone prevzeli izvajalci, izbrani na razpisu, ki je letos požel posebej veliko pozornosti in zanimanja. Nastopajoči bodo nove skladbe predstavili ob spremljavi festivalskega benda. Slišali bomo kar deset novih pesmi, ki jih bodo zapeli Mitja Ferenc, Matej Šoklič, Neža in Damjan Pančur, Manca Hribar, Anette, I AM!, Antonio Tkalec in Janez Ferlež, Bena Briški, Lucija Rejec in skupina Svetnik.

Utrinki z lanskega festivala:

Kako do vstopnic?

Vstopnice za Ritem srca so po predprodajni ceni (10 evrov) na voljo preko spleta, na dan dogodka pa na prizorišču (12 evrov). Za otroke do vključno desetega leta starosti je vstop prost. Večje skupine (nad 15 oseb) lahko prejmejo 20-odstotni popust.

Pokrovitelj festivala Ritem srca je revija Najst, ki se bo med drugim predstavila s filmčkom in stojnico.

Nalaganje
Nazaj na vrh