Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakšen dar!

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 06. 09. 2023 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 08:54
Kakšen dar!
Portret Jana Podjavorsek, sodelavka Družine, junij 2021. FOTO: Vid Ponikvar/ Sportida

Kakšen dar!

Sobotno praznovanje 40-letnice Vere in luči na Brezjah, ki ga je zaznamovalo pristno veselje in hvaležnost, se me je na poseben način dotaknilo.

Kako nekaj dragocenega je okušati edinost v različnosti, pristno veselje v iskrenih nasmehih, iskrive poglede, ki prebujajo otroškost, neomajno zaupanje Jezusu, ob vsem pa okušati resnično ljubezen, ki se daje do konca, ne da bi kaj za to pričakovala. Lepota v pravem pomenu besede.

Pred štirimi deset-letji ni bilo nekaj samoumevnega, da so pri maši tudi osebe z motnjo v duševnem ali telesnem razvoju. Tako je bilo v skrbi, da ne bi preveč vznemirjale zbranega občestva. Žal se to ponekod dogaja še danes. A ne, ker bi se jih bali, morda je prisotna le zadrega, kako pristopiti in kaj reči, da nas bodo razumeli. Vidimo pa lahko, da tudi te osebe z velikim zaupanjem prejemajo obhajilo, predano sodelujejo pri molitvi, s petjem pri maši, nekateri tudi ministrirajo. In kako nekaj lepega je doživeti lučkarsko mašo, evharistijo v pravem pomenu besede.

Pred nekaj leti sem se pri verouku lahko kot katehistinja prepričala, da so resnične lučke, ki svetijo, ko je bil z nami nek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh