Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kakšna bo Cerkev čez dvajset let?«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 03. 2017 / 10:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kakšna bo Cerkev čez dvajset let?«

V Vatikanu prihodnji teden prirejajo prvi mednarodni festival ustvarjalnosti v pastorali.

Od 23. do 25. marca na papeški lateranski univerzi prirejajo prvi Mednarodni festival ustvarjalnosti. Izhodiščno vprašanje dogodka je Kakšna bo Cerkev čez dvajset let? Sodelovali bodo tako posvečene osebe kot laiki, ki si na spodbudo papeža Frančiška prizadevajo prenoviti Cerkev.



Kot poroča Radio Vatikan, program festivala obsega različne konference, okrogle mize, delavnice in interaktivna predavanja. Rektor papeške univerze Enrico Dal Covolo je v pogovoru za radio povedal, da v žepu nimajo receptov, zato bo iskanje novih zamisli odprto. Zamisel za festival je nastala na podlagi nekaterih dogodkov o pastoralni praksi za posvečene, duhovnike, redovnike in laike. V ospredje je pogosto prišlo vprašanje, kakšna je prihodnost Cerkve. Rektor Dal Covolo je še enkrat poudaril, da nimajo receptov, veliko pa imajo razprav na znanstveni in akademski ravni, ki so lahko koristne pred omenjenim vprašanjem.

Papež Frančišek pogosto spodbuja Cerkev k ustvarjalnosti. Dal Covolo od festivala pričakuje konkretne smernice, po katerih bi lahko delovali. Prav tako upa, da bodo v ospredje prišle prednosti in strategije, ki bi se jih lahko uporabilo na ravni škofije in župnije ter tudi na ravni političnih ustanov. Zatrdil je, da se festival obrača tudi nanje. S pomočjo festivala želijo doseči neke vrste izjavo, manifest, v katerem bi bile opredeljene konkretne smernice, ki bi jim lahko sledili ustvarjalnost, o kateri govori papež, in Cerkev v naslednjih dvajsetih letih.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh