Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kanadčanom se toži po kranjski klobasi

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 03. 02. 2022 / 11:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2022 / 11:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kanadčanom se toži po kranjski klobasi
Znameniti sendviči iz montrealskega lokala Boucherie Slovenia. FOTO: Facebook/Boucherie Slovenia

Kanadčanom se toži po kranjski klobasi

V kanadskem Montrealu je konec minulega tedna svoja vrata zaprla znamenita delikatesa, trgovina in mesnica Boucherie Slovenia, ki je bila več pol stoletja navzoča na bulvarju St-Laurent; svoje zadnje slavne pikantne sendviče so pripravili v soboto in nato lokal zaprli.

Lastnika Lourdes Rodriguez in Jean Teixeira sta zaprtje lokala že pred dnevi naznanila na družbenem omrežju Facebook, vendar ob tem nista navedla razloga za svojo odločitev. Strankam sta se iskreno zahvalila za dolgoletno zvestobo. Po navedbah tamkajšnjih medijev pa naj bi stranke slišale, da si ne moreta več privoščiti vzdrževanja trgovine.

Lokal je najbolj slovel po svojih sendvičih s pikantno klobaso, po prekajenem mesu, domačem kislem zelju in kislih kumaricah.

Kot poroča STA, je bila Boucherie Slovenia pol stoletja stalnica na zgodovinskem delu bulvarja St-Laurent, lokal pa je najbolj slovel po svojih sendvičih s pikantno klobaso, po prekajenem mesu, domačem kislem zelju in kislih kumaricah. Strankam je po navedbah krajevnih medijev izjemno žal zaradi zaprtja, saj so bili sendviči iz priljubljenega lokala ogromni in poceni, ljudje pa so radi posegali tudi po drugi hrani ter svežem in prekajenem mesu.

Ponudba priljubljenega lokala v Montrealu. FOTO: Facebook/Boucherie Slovenia

Lazarist Franc Letonja, ki vodi slovensko župnijo sv. Vladimirja v Montrealu, je za STA pojasnil, da sta bili na St-Laurentu nekdaj dve slovenski mesnici, ki sta ju vodila brata Godina, po rodu iz okolice Slovenske Bistrice, danes oba že pokojna. V Kanado sta se priselila po drugi svetovni vojni: starejši Tone, ki je bil izšolan za mesarja, je odprl mesnico Slovenian Meat Products, mlajši Vili pa delikateso Specialite Slovenie, ki se je pozneje preimenovala v Boucherie Slovenia.

V Montrealu sta bili nekdaj dve slovenski mesnici, ki sta ju vodila brata Godina, po rodu iz okolice Slovenske Bistrice, danes oba že pokojna.

Po Letonjevih besedah sta tudi nova lastnika še pred nekaj leti oglaševala v njihovem Katoliškem listu, nato pa sta sporočila, da posel ne gre najbolje in da ne zmoreta več. Slovenski župnik v Montrealu je malce presenečen, da vest o zaprtju delikatese tako odmeva v montrealskih medijih, saj stari del mesta na bulvarju Saint Lawrence oz. Saint-Laurent že več let »odmira«: starejši prebivalci so se odselili, mlajši pa se raje kot v majhne trgovine odpravijo v velike trgovinske centre.

V delikatesi so sicer pripravljali sendviče s kranjsko klobaso in zrezki, najbolje pa so šli v prodajo sendviči s prekajenim mesom.

Delikatesa, trgovina in mesnica Boucherie Slovenia v Montrealu je minuli konec tedna zaprla svoja vrata. FOTO: Facebook/Boucherie Slovenia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh