Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kapucini gostijo vrhovnega predstojnika Maura Jörija

Objava: 06. 05. 2013 / 12:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kapucini gostijo vrhovnega predstojnika Maura Jörija

V teh dneh bratje kapucini v svoji sredi gostijo generalnega ministra kapucinov iz Švice.

V teh dneh bratje kapucini v svoji sredi gostijo generalnega ministra kapucinov iz Švice.

Obiskal bo vsa bratstva in se srečal z vsemi brati, želi pa se srečati tudi z oltarnimi občestvi in drugimi člani velike družine sv. Frančiška, posebej s člani Frančiškovega svetnega reda in Frančiškove mladine. Med obiskom bo Jöhri daroval tudi maše, med katerimi bo nagovoril člane reda, ki ga vodi. Danes, v ponedeljek, 9. maja bo ob 19. uri maša in po njej srečanje s frančiškovo mladino, jutri bo ob 19. uri daroval mašo v župnijski cerkvi na Ptuju, v sredo ob 18. uri v župnijski cerkvi v Celju.

Br. Mauro Jöhri se je rodil 1. septembra 1947 v Švici. Že 12-leten je vstopil v kapucinsko malo semenišče, redovno življenje pa je začel leta 1964 z noviciatom v kraju Arco v Italiji. Leta 1972 je bil posvečen v duhovnika. Študij teologije je nadaljeval na univerzi v Fribourgu in v Tübingenu ter na teološki fakulteti v Luzernu. Leta 1980 je doktoriral na tej fakulteti. Najprej je deloval kot profesor verouka v državni šoli, deset let pa je bil tudi docent na teološki Fakulteti v Churu.

Bratje kapucini so najmlajša družina manjših bratov svetega Frančiška Asiškega. V Frančiškovem gibanju je bil vedno navzoč močan izziv k prenovi v prvotnem duhu. Tako so br. Matej da Bascio in prvi bratje začeli z novim bratstvom manjših bratov. Bratje kapucini s frančiškani in minoriti danes živijo in nadaljujejo Frančiškovo karizmo v Cerkvi in svetu. V Sloveniji kapucini živijo v osmih bratstvih.

Foto: www.kapucini.si

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh