Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Becciu na sojenju v Vatikanu odločno zanikal krivdo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 03. 2022 / 19:18
Oznake: Cerkev, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2022 / 19:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Becciu na sojenju v Vatikanu odločno zanikal krivdo
Kardinal Giovanni Angelo Becciu. FOTO: Vatican Media

Kardinal Becciu na sojenju v Vatikanu odločno zanikal krivdo

Obtoženi kardinal Giovanni Angelo Becciu je med prvim zaslišanjem v vatikanskem finančnem procesu, povezanim z nakupom nepremičnin v Londonu, odločno zanikal svojo krivdo.

»Predstavljajo me kot pokvarjeno, denarja lačno osebo, nezvesto papežu, ki si želi koristi le za lastno družino,« se je v vnaprej pripravljeni izjavi na začetku današnjega zaslišanja pritožil nekdanji kardinal v rimski kuriji.

73-letni kardinal je »pripravljen storiti vse, da bi skupaj s sodiščem izvedel vso resnico o dogajanju«.

Zoper njega so bile vložene »absurdne obtožbe – neverjetne, groteskne, pošastne«, je nadaljeval Becciu. Proti njemu je uperjen »medijski pokol«, da bi ga uničili kot osebo, vendar, je zatrdil, se ne bo upognil. Tudi če mu ni lahko govoriti v sodni dvorani, je vanjo vstopil »z dvignjeno glavo«: »Ne bojim se resnice,« je izjavil 73-letni cerkveni dostojanstvenik. Nasprotno, pripravljen je storiti vse, da bi skupaj s sodiščem izvedel vso resnico o dogajanju.

Sojenje z desetimi obtoženimi se je začelo julija lani. Več mesecev sta se stranki prepirali o formalnih vprašanjih. Jabolko spora je zaslišanje glavne priče Alberta Perlasce in dokumentacija o postopku zaslišanja. Dokazi, ki so bili dani na vpogled tožilstvu, z vidika obrambe ne zadoščajo.

Zaslišanje naj bi se nadaljevalo 30. marca.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh