Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone: Andreotti je bil 'zvest služabnik Cerkve'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 05. 2013 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone: Andreotti je bil 'zvest služabnik Cerkve'

Izrazi sožalja iz Vatikana in italijanske Cerkve; Kardinal Ruini: Andreotti si je 'na diskreten, vendar trdovraten način prizadeval za krščanske vrednote'.

Vatikan je v začetku tedna preminulega italijanskega politika Giulia Andreottija počastil kot 'moža vere' in 'zvestega služabnika Cerkve'. V sožalnem telegramu, ki so ga po vesti o smrti Andreottija objavili v Vatikanu, je vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone svojcem uglednega politika zagotovil svoje molitve. Andreotti je bil 'pomembna figura' italijanske politike, je zapisano v vatikanskem sožalnem telegramu.

Dolgoletni predsednik Italijanske škofovske konference kardinal Camillo Ruini je izrazil pohvalo, kako si je Andreotti 'na diskreten, vendar trdovraten način prizadeval za krščanske vrednote'. Trenutni predsednik škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco pa je dejal, da je Andreotti odigral eno izmed glavnih vlog v pomembnem obdobju italijanske zgodovine.

Vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' je pokojnega krščansko-demokratskega politika označil kot 'izjemno pragmatičnega človeka' in pohvalil njegovo sposobnost, da je znal uspešno posredovati na vseh straneh. Ta lastnost mu je koristila tudi pri vzpostavljanju odnosov z Vatikanom.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/F9692A0B5C070341C1257B6400337079?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh