Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone: Papež ni osamljen

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 19. 04. 2012 / 21:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone: Papež ni osamljen

Vatikanski državni tajnik je za italijansko radijsko mrežo RAI povedal, da za razliko od Janeza Pavla II. sedanji papež ne deluje v slogu 'močnega voditelja', pač pa kot 'blag in dialoški prijatelj'.

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone zavrača ugibanja, da je papež Benedikt XVI. v Vatikanu osamljen. Podoba, ki jo o njem ustvarjajo mediji, 'slika nekakšne oklepne osebnosti', je 'popolnoma neumestna in popačena', kot je kardinal pojasnil v včerajšnjem pogovoru za italijansko radijsko mrežo RAI. Papež je v resnici mehak človek.

Benedikt XVI. sploh ni osamljen, pač pa ga obdajajo 'zvesti in zavzeti' sodelavci, je poudaril kardinal Bertone. Italijanska radijska mreža je pogovor z vatikanskim državnim tajnikom pripravila ob včerajšnji sedmi obletnici pontifikata svetega očeta.

'Drugi mož' Vatikana je Benedikta XVI. pohvalil kot moža, ki 'si ne dovoli vpliva govoric, trenutnih razpoloženj in tudi ne trdovratnih predsodkov'. Veliko se izobražuje, postavlja vprašanja, pozorno posluša in šele nato izreče svojo sodbo, pojasnjuje Bertone. Počasi takšna podoba svetega očeta prihaja tudi v medije.

Za razliko od Janeza Pavla II. Benedikt XVI. ne deluje v slogu 'močnega voditelja', pač pa kot 'blag in dialoški prijatelj'.

V gostujočem prispevku za rimski časnik 'Il Messaggero' pa je Bertone poudaril, da se Benedikt XVI. že vse od začetka svojega pontifikata drži takrat nakazane smeri. Papež si prizadeva, da bi v današnjem svetu Boga naredil vidnega in dostopnega za ljudi. Razglasitev 'Leta vere', ki naj bi se pričelo oktobra, je zatorej povsem dosledna. K njegovi začetni usmeritvi pa sodi tudi jasno poudarjanje vrednote verske svobode in družine, je še izpostavil kardinal Bertone.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh