Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone pohvalno o varčevalnih ukrepih nove italijanske vlade

Objava: 09. 12. 2011 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone pohvalno o varčevalnih ukrepih nove italijanske vlade

Paket varčevalnih ukrepov predsednika vlade Montija so podprli tudi vsi najpomembnejši katoliški mediji.

Po vseh najpomembnejših katoliških medijih v državi je pohvalo varčevalnim ukrepom nove italijanske vlade pod vodstvom ministrskega predsednika Maria Montija izrekel tudi visoki vatikanski predstavnik. Kot je vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone minuli teden pojasnil za rimske medije, so žrtve pač del življenja, s tem pa je podprl prizadevanja predsednika vlade Montija, ki želi pred uvedbo varčevalnih ukrepov svojim državljanom vliti pogum. Kot je poudaril kardinal Bertone, bo tudi Cerkev prispevala svoj delež, še posebej v dobrobit revnejših slojev.

Vatikanski dnevnik 'L'Osservatore Romano' je povzel misli iz aktualnega uvodnika v milanskem katoliškem časniku 'Avvenire', kjer je glavni urednik poudaril, da sta 'potrebna inteligenca in pogum za usmeritev italijanske ladje na pravo in varno pot'. Po mnenju urednika tako Mariu Montiju kot vsem ministrom nove vlade obojega ne primanjkuje, in v uvodniku je Montijeve varčevalne ukrepe označil kot 'prvi pomembni korak' k zaželjenemu preobratu.

Predsednik italijanske vlade je določil prvi nujni varčevalni paket, ki naj bi s pomočjo davkov državi prihranil trideset milijard evrov, zvišala pa naj bi se tudi starost ob prvi upokojitvi.

Že v začetku minulega tedna se je na varčevalni program predsednika vlade Montija spodbudno odzvala tudi Italijanska škofovska konferenca. Kot so zapisali škofje, je bilo znamenje dano, pot do rešitve iz krize pa bo dolga in utrudljiva. Monti je močno znamenje usmeril proti celotni Evropi, v italijansko politiko, pa tudi v negotove državljane svoje dežele. Predsednik italijanske vlade od vseh državljanov pričakuje pripravljenost na obsežne žrtve.

Na fotografiji: novi predsednik italijanske vlade Mario Monti

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh