Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Burke: »Ostanite zvesti!«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 09. 2015 / 17:49
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Burke: »Ostanite zvesti!«

Kaj naj storijo katoličani, če pride do »obrata« na sinodi o družini?

»Ostanite zvesti!« vernikom priporoča kardinal Burke v primeru, če bi na škofovski sinodi prišlo do »nepričakovanega obrata«. Burke je sredi septembra predaval laiškemu apostolatu »Credo of the Catholic Laity« v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri. Ob koncu predavanja so mu slušatelji zastavili vprašanje, kaj naj katoličani storijo, če bi se dogajanje na škofovski sinodi zasukalo v nepričakovano smer. Kardinalov odgovor je pospremil bučen aplavz.



V predavanju je Burke med drugim poudaril, da Božjo postavo glede zakona in čistosti danes radi predstavljamo kot »ideal«, dosegljiv le za »zelo svete« ljudi. To zbuja zgrešene predstave »usmiljenja«, po katerih naj bi katoličanom v neurejenih položajih dopuščali pristopanje k zakramentom, ker je zanje – vsaj v njihovem trenutnem položaju – nemogoče živeti »ideal« čistosti.

Sveto pismo in Cerkev pa učita, da bi bila Božja milost dovolj velika za upiranje skušnjavam in spoštovanje zapovedi, če bi se verniki v ponižnosti in zaupanju obračali na Boga, je svoje predavanje sklenil kardinal Burke.


Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh