Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Filoni posvetil novo cerkev v Dubaju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 06. 2013 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Filoni posvetil novo cerkev v Dubaju

Kardinal Filoni posvetil novo cerkev v Dubaju

V Združenih arabskih emiratih poleg pretežno sunitskih muslimanov živi tudi okoli 650.000 katoličanov s Filipinov, Šri Lanke, iz Indije in Bangladeša

V Združenih arabskih emiratih poleg pretežno sunitskih muslimanov živi tudi okoli 650.000 katoličanov s Filipinov, Šri Lanke, iz Indije in Bangladeša.

foto vir: http://www.daijiworld.com/news/news_disp.asp?n_id=176805

Na blagoslovitev nove cerkve in skupnega središča je Vatikan v Dubaj poslal visokega predstavnika. Prefekt Kongregacije za evangelizacijo narodov, kardinal Ferdinando Filoni, je po navedbah vatikanske tiskovne agencije Fides minuli teden odpotoval v Združene arabske emirate.

Po obisku velike mošeje in katoliške šole v Abu Dabiju je bila minuli petek na programu blagoslovitev katoliške cerkve sv. Antona, zgrajene na obrobju Dubaja. Tamkajšnje zemljišče je emir Muhamed bin Rašid Al Maktum dal na razpolago krščanskim veroizpovedim v deželi za izgradnjo svetišč.

Kardinal Filoni se je sestal tudi z nuncijem, pristojnim za Združene arabske emirate, Petrom Rajićem, in z apostolskim vikarjem za Južno Arabijo, švicarskim škofom Paulom Hinderjem. Ta je obisk kardinala v pogovoru za agencijo Fides označil za 'izjemno pomemben dogodek v krajevni Cerkvi'. Katoliško Cerkev na Arabskem polotoku predstavljajo predvsem azijski katoličani, ki so se v dežele ob Arabskem zalivu priselili kot nujno potrebna delovna sila, s seboj pa so prinesli 'globoko vero'.

Zahvaljujoč solidarnosti z vsega sveta je tamkajšnji vikariat – v katoliški Cerkvi struktura pred ustanovitvijo škofije – lahko zgradil potrebne objekte. Poleg Združenih arabskih emiratov semkaj sodita še državi Jemen in Oman.

Cerkev sv. Antona je po navedbah agencije Fides osma katoliška cerkev v sedmih emiratih celotne zveze. Cerkvi je priključeno središče s prostorom za okoli tisoč vernikov.

V Združenih arabskih emiratih poleg pretežno sunitskih muslimanov živijo predvsem kristjani s Filipinov, Šri Lanke, iz Indije in Bangladeša, med njimi okoli 650.000 katoličanov. Med Vatikanom in emirati so diplomatski odnosi vzpostavljeni od leta 2007.


M. M. Š. / Kathpress

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh