Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Kasper zagovarja davek na finančne transakcije

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 30. 05. 2012 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Kasper zagovarja davek na finančne transakcije

Pohvala nemške evro-solidarnosti, toda prizadeti morajo pri odpravi dolgov sami 'pomagati v zadostni meri'.

Upokojeni kardinal Walter Kasper zagovarja uvedbo davka na finančne transakcije. »Za vsako žemljico, ki jo kupimo, moramo plačati davek na dodano vrednost. Velike finančne transakcije pa so povsem neobdavčene«, je kardinal Kasper dejal v pogovoru za dortmundski časnik 'Westfälischen Rundschau'. To po njegovem mnenju ni pravično. Svetovna skupnost deluje le s pravili, kot so zaupanje in pravičnost.

V luči finančne krize v Evropi se kardinal Kasper zavzema za načela 'pomoči in samopomoči'. Od Nemcev se trenutno pričakuje precejšnja solidarnost. »In prav je tako«, je poudaril kardinal. Ne sme pa priti do tega, da bi dolgove preprosto preložili na tuja ramena, pri tem pa sami ne storili nič, da bi jih odpravili. »Če zgolj darujemo denar, v ničemer ne pripomoremo k človekovemu dostojanstvu«, meni Kasper.

Kardinal je obsodil tudi brezmernost in slo po denarju upraviteljev podjetij: »Kdor je podjetje spravil v stečaj in nato sam dobil milijone, medtem ko so delavci izgubili zaposlitev, resnično za nikogar ne more biti vzor.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh