Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Krajewski: Hvala vsem, ki še naprej darujejo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 03. 2020 / 12:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2020 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Krajewski: Hvala vsem, ki še naprej darujejo

Vatikanska ustanova za apostolske nabirke tudi v času preizkušnje skrbi za pomoč ubogim.

Foto: Vatican Media

Vatikanska ustanova za apostolske nabirke je objavila sporočilo za javnost, v katerem se zahvaljuje vsem, ki v tem času preizkušnje še naprej skrbijo za pomoč ubogim, poroča Radio Vatikan.

Papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski se iskreno zahvaljuje vsem prostovoljcem in ljudem dobre volje, ki še naprej skrbijo za najbolj uboge ter pomoči potrebne, posebej za brezdomce, ki živijo na cesti, in jih ne zapustijo v tem trenutku, ki je zanje še težji. Ti naši bratje ne le nimajo doma, ampak zdaj ne morejo niti prositi miloščine, da bi si kupili hrano. Sedaj so bolj kot kdajkoli prej »odvisni« od našega srca. Usmiljenje je zelo konkretna beseda in le »dejavna ljubezen, ki pokrije mnogo grehov« (1Pt 4,8).

Vatikanska ustanova za apostolske nabirke se poleg tega zahvaljuje vsem podjetjem in trgovskim dejavnostim, ki so v teh dneh velikodušno podarile svoje izdelke za pripravo t.i. »vrečk srca« (tuno, konzerve, sadje, sir, salame, kruh ...), ki jih namesto kosila in večerje ubogim delijo v menzah, prenočiščih, župnijah, združenjih prostovoljcev in redovnih skupnostih. Papeške vile v Castel Gandolfu med drugim vsak dan pošljejo več sto zavitkov svežega mleka in jogurtov.

Menze, župnije in združenja, ki pripravljajo kosila v vrečkah ali na druge načine pomagajo brezdomcem, se lahko v primeru, da bi se znašli v težavah, tako gospodarskih ali zaradi pomanjkanja živil, obrnejo na kardinala Krajewskega, ki je na razpolago tudi vsem, ki bi želeli podariti hrano za pripravo obrokov – lahko jih namenijo neposredno vatikanski »socialni službi« ali pa drugim človekoljubni ustanovam, ki pomagajo brezdomcem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh