Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Krajewski: kopanje in pica za rimske brezdomce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 09. 2020 / 10:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2020 / 11:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Krajewski: kopanje in pica za rimske brezdomce

Papežev socialni delavec prireja kratke počitnice za reveže v italijanski prestolnici.

Foto: Vatican Media

Izlet na obalo in okusna pica – tako izgleda poletje za večino Rimljanov. Po mnenju papeža Frančiška naj bi to doživeli tudi brezdomci v italijanski prestolnici. Zato je pooblastil svojega »socialnega delavca« kardinala Konrada Krajewskega, naj v njegovem imenu prireja dnevne izlete za rimske reveže, da bi ti vsaj enkrat v življenju izkusili brezskrben dan na obali – seveda ob strogem upoštevanju zaščitnih ukrepov, ki veljajo v obdobju epidemije koronavirusa.

In tako Vatikan ob koncu poletne sezone na italijanskih plažah skupine rimskih brezdomcev vabi na dnevne izlete na italijansko obalo. Kot je kardinal Krajewski pojasnil v pogovoru za italijanski časnik La Stampa, se sam ali njegovi sodelavci iz rimske kurije s skupino okoli 13 do 15 oseb (ki bivajo v istem zavetišču) z manjšim avtobusom vsak dan odpeljejo na prosto plažo zahodno od prestolnice, kjer skupaj preživijo prijeten oddih, nato pa brezdomce pogostijo še z okusno pico na papežev račun, ki jo zaužijejo v krajevni piceriji na prostem.

Ljudje, ki živijo na ulici, imajo »obupno potrebo, da se vsaj za nekaj ur umaknejo iz žalostne, trde vsakdanje stvarnosti, iz katere sicer nikoli nimajo izhoda,« je za omenjeni časnik pojasnil papežev »socialni delavec« Krajewski. Brezdomci so za izlete na obalo izredno hvaležno, poroča kardinal: »Takšni dnevi so zanje dar, kajti običajno nimajo možnosti videti morja in pojesti pice v tako sproščenem vzdušju.«

Da bi se izognili prevelikim množicam ljudi, kardinal izlete za brezdomce prireja med tednom, v poznih popoldanskih in večernih urah. Tudi sicer udeleženci strogo upoštevajo vse varnostne predpise proti širjenju okužb s koronavirusom, je zagotovil kardinal. Krajewski septembra s svojo ekipo načrtuje podobne izlete z duševno obolelimi ženami, za katere v Rimu skrbijo misijonarke ljubezni matere Terezije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh