Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Krajewski v Ukrajini: »Z molitvijo lahko ustavimo vojno« [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 03. 2022 / 10:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2022 / 10:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Krajewski v Ukrajini: »Z molitvijo lahko ustavimo vojno« [VIDEO]
Sinočnje medverske molitve za mir v stolnici v Lvovu so se udeležili predstavniki različnih Cerkva in verskih skupnosti v Ukrajini. FOTO: Vatican Media

Kardinal Krajewski v Ukrajini: »Z molitvijo lahko ustavimo vojno« [VIDEO]

Kardinal Konrad Krajewski je včeraj popoldne vodil medversko molitev za mir v stolnici v ukrajinskem Lvovu, ki so se je udeležili predstavniki različnih Cerkva in verskih skupnosti v Ukrajini.


Medverskega molitvenega bogoslužja v stolnici v Lvovu sta se po navedbah spletnega portala Vatican News udeležila dva katoliška nadškofa Ukrajine: nadškof metropolit v Lvovu Mieczyslaw Mokrzycki in voditelj ukrajinske Grško-katoliške cerkve Svjatoslav Ševčuk. Navzoči so bili tudi pravoslavni škofje, vključno s tistimi, ki priznavajo suverenost moskovskega patriarhata.

Danes smo bili vsi združeni v skupni molitvi in smo Boga prosili za mir.

Kardinal Krajewski, ki je trenutno v Ukrajini, da bi trpečemu ljudstvu prinesel bližino papeža Frančiška, je v nagovoru po molitvi dejal, da je Cerkev v Ukrajini enotna. »Razdeljena cerkev je sramota,« je dejal papežev »socialni delavec« in poudaril: »Danes smo bili vsi združeni v skupni molitvi in smo Boga prosili za mir, v skladu z evangelijem.«

Ob opisu koralne molitve, ki se dviguje »kot dim kadila«, je kardinal dejal, da je to »naša moč« in izrazil željo, da bi se »ta moč in vzdržljivost prenesli na ukrajinsko ljudstvo«. »Z vero lahko premikamo gore. V to trdno verjamem. Še toliko bolj lahko z vero ustavimo nesmiselno vojno,« je dejal poljski kardinal.

Višji nadškof Ševčuk in kardinal Krajewski med sinočnjo molitvijo za mir. FOTO: Vatican Media

Papežev miloščinar v Ukrajini

Včeraj popoldne je papežev odposlanec obiskal ukrajinsko-poljski mejni prehod Rawa Ruska-Hrebenne, kjer se je pozanimal o tamkajšnjih razmerah in se srečal s številnimi prostovoljci - ti pomagajo beguncem, ki čakajo na prehod meje.

Sinoči je molil z begunci v župniji sv. Janeza Pavla II. v Lvovu in se jim pridružil na skupni večerji.

Nalaganje
Nazaj na vrh