Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Maradiaga: reforma kurije skoraj zaključena

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2018 / 10:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2018 / 11:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Maradiaga: reforma kurije skoraj zaključena

Nov papeški dokument bi lahko objavili še letos.

Reforma vatikanske kurije je po besedah kardinala Oscarja Rodrigueza Maradiage tik pred zaključkom. Papeški dokument je »praktično končan«, je kardinal povedal v pogovoru za špansko televizijsko postajo Trece, in izrazil upanje, da bo objavljen še v letošnjem letu. Nadškof iz Tegucigalpe v Hondurasu usklajuje svet kardinalov svetovalcev K9, s katerim se papež Frančišek posvetuje o reformi kurije. Naslednje srečanje sveta je predvideno med 23. in 25. aprilom v Rimu.



Rodriguez Maradiaga je pojasnil, da osnutek papeževega besedila zahteva še nekaj dela, nato pa bo izročen vatikanskim uradom, ki bodo lahko navedli predloge za izboljšave. Razjasnitev je med drugim potrebna pri vlogi papeških nuncijev v iskanju morebitnih škofovskih kandidatov. Kardinalom se z objavo besedila »ne mudi«. Dokument, ki ureja organizacijo osrednje uprave Katoliške cerkve, naj bi izšel v obliki apostolske konstitucije. Trenutno so v veljavi smernice dokumenta Pastor Bonus iz leta 1988.

Nekaj novosti je zelo skrajnih, je še pojasnil kardinal, in ob tem opozoril na ustanovitev tajništva za ekonomijo, ki je pravzaprav v vlogi »cerkvenega finančnega ministrstva«, ter vatikansko premoženjsko upravo.

Vir: Kathpress
Foto: Flickr / Christoph Müller-Girod

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh