Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Montenegro novi član Kongregacije za zadeve svetnikov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 08. 2021 / 12:16
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2021 / 12:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Montenegro novi član Kongregacije za zadeve svetnikov
Kardinal Francesco Montenegro s papežem Frančiškom FOTO: Vatican Media

Kardinal Montenegro novi član Kongregacije za zadeve svetnikov

Papež Frančišek je italijanskega kardinala, 75-letnega Francesca Montenegra, povabil k sodelovanju v vatikanski Kongregaciji za zadeve svetnikov.

Vest so minuli konec tedna sporočili z vatikanskega tiskovnega urada. Omenjeno kongregacijo od konca leta 2020 vodi 73-letni italijanski kardinal Marcello Semeraro, kot spominjajo pri avstrijskem Kathpressu.

Kardinal Montenegro je pred nekaj meseci ob dopolnjeni starosti 75 let odstopil s položaja nadškofa v italijanskem Agrigentu. Nadškofijo je vodil od leta 2008. Cerkveni dostojanstvenik s Sicilije je vedno znova izražal kritiko evropske begunske politike, dolgo let pa je bil tudi predsednik italijanske Caritas.

Kardinal Montenegro je do upokojitve vodil nadškofijo v Agrigentu.

Papež Frančišek je imenoval še nekaj svetovalcev za vatikansko Kongregacijo za vzhodne Cerkve, med katerimi so po navedbah iz Vatikana tudi zgodovinar in bogoslužni izvedenec Gabriel Radle z univerze Notre Dame v Združenih državah Amerike, znanstvenica Nina Glibetic, prav tako z univerze Notre Dame, in Elena Velkova Velkovska z univerze v Sieni.

Nalaganje
Nazaj na vrh