Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še ena vrhunska znanstvenica v Papeški akademiji znanosti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 04. 08. 2021 / 17:04
Oznake: Cerkev, Družba, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2021 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Še ena vrhunska znanstvenica v Papeški akademiji znanosti
Profesorica Mpilenhe Pearl Sithole FOTO: University of the Free State

Še ena vrhunska znanstvenica v Papeški akademiji znanosti

Papež Frančišek nadaljuje z imenovanji novih članov (oziroma predvsem članic) Papeške akademije znanosti.

Tokrat je častni naziv podelil južnoafriški filozofinji in antropologinji, 48-letni Mpilenhe Pearl Sithole, poročanje spletnega portala Vatican News povzemajo pri avstrijskem Kathpressu. Profesorica Sitholova trenutno predava na »University of the Free State Qwaqwa Campus« v kraju Phuthaditjhaba v Južni Afriki.

Mpilenhe Pearl Sithole se je rodila 6. decembra 1972 v Južni Afriki. Diplomirala je na Univerzi Durban-Westville, pozneje je univerzi v Cambridgeu v Združenem kraljestvu pridobila tudi magistrski in doktorski naziv s specializacijo na področju socialne antropologije.

Profesorica Sitholova trenutno predava na »University of the Free State Qwaqwa Campus« v kraju Phuthaditjhaba v Južni Afriki.

Po vrnitvi v Južno Afriko se je ukvarjala s podeželskim razvojem in upravljanjem pri svetu za raziskavo družbenih ved ter poučevala na Univerzah Durban-Westville in KwaZulu-Natal. Od leta 2019 predava na zgoraj omenjeni visokošolski ustanovi.

Leta 2011 je za svoje delo prejela nagrado »Women in Science«, ki jo podeljuje južnoafriška ustanova za znanost in tehnologijo.

Imenovanje Sitholove za članico Papeške akademije znanosti je že peto v vrsti v zadnjih nekaj dneh, poleg tega je četrta ženska od novih članov in obenem najmlajša med najnovejšimi imenovanji.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh