Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Müller: ločevanje teorije in prakse bi bilo krivoverstvo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 12. 2014 / 07:33
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Müller: ločevanje teorije in prakse bi bilo krivoverstvo

Prefekt Kongregacije za nauk vere: »Ni resnice brez življenja in ni življenja brez resnice.«

Prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vere, kardinal Gerhard Ludwig Müller, je poudaril, da v katoliški Cerkvi ne bi smelo biti vrzeli med naukom in duhovno oskrbo. »Sleherno ločevanje verske teorije in prakse bi bilo v osnovi izraz subtilnega kristološkega krivoverstva«, je kardinal Müller dejal v nagovoru, ki ga je včeraj objavil vatikanski časnik L'Osservatore Romano. S tem bi »omračili« dinamiko Božjega učlovečenja, ki je lastna vsaki »zdravi teologiji«, je prepričan Müller. Kristus je namreč dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje.« Torej ni resnice brez življenja in ni življenja brez resnice.



Kardinal je nagovor pripravil ob odprtju zasedanja skupščine Mednarodne teološke komisije v Vatikanu minuli ponedeljek. Müller je predsednik posvetovalnega odbora Kongregacije za nauk vere.

Kardinal Müller je v okviru škofovske sinode o družini večkrat dejal, da v cerkveni praksi glede odnosa do znova civilno poročenih ločenih zakoncev ne bi smelo priti do sprememb, saj bi s tem pod vprašaj postavili neločljivost zakonske zveze.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh