Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal O’Malley: »Praedicate evangelium« krepi zaščito mladoletnih

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 03. 2022 / 09:53
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2022 / 09:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal O’Malley: »Praedicate evangelium« krepi zaščito mladoletnih
Ameriški kardinal Sean Patrick O'Malley, predsednik Papeške komisije za zaščito mladoletnih. FOTO: Vatican Media

Kardinal O’Malley: »Praedicate evangelium« krepi zaščito mladoletnih

Po besedah predsednika Papeške komisije za zaščito mladoletnih, kardinala Seana Patricka O'Malleya, bo nova apostolska konstitucija, ki jo je na letošnji praznik sv. Jožefa objavil papež Frančišek, omenjeni komisiji pomagala še bolje zagotavljati, da bo Cerkev varen kraj za otroke in ranljive osebe.

»Prvič v zgodovini je papež Frančišek varstvo in zaščito mladoletnikov vključil med temeljne sestavne dele osrednje cerkvene strukture: rimske kurije,« je po navedbah spletnega portala Vatican News pojasnil ameriški kardinal, ki je v komentarju sobotne objave novega dokumenta z naslovom »Praedicate evangelium« o rimski kuriji ter njenem služenju Cerkvi in svetu z veseljem pozdravil novo apostolsko konstitucijo.

Prenovljena in znova potrjena papeška komisija bo igrala vedno bolj prodorno vlogo pri zagotavljanju, da bo Cerkev resnično varen kraj za vse osebe, ki potrebujejo zaščito.

Dokument po njegovih besedah znova potrjuje vlogo komisije »pri zagotavljanju, da je Cerkev varen kraj za otroke in ranljive osebe«, tesnejša povezava komisije z delom novega Dikasterija za nauk vere pa predstavlja pomemben korak naprej pri nadgradnji vloge komisije, kar lahko vodi le do močnejše kulture varovanja in zaščite v celotni kuriji in celotni Cerkvi.

Kardinal je pohvalil odločitev, da se komisija ohrani »kot ločen organ v okviru omenjenega dikasterija, ki ima neposreden dostop do svetega očeta, obenem pa ohrani lastno vodstvo in zaposlene«. Prepričan je, da bo »prenovljena in znova potrjena papeška komisija igrala vedno bolj prodorno vlogo pri zagotavljanju, da bo Cerkev resnično varen kraj za vse osebe, ki potrebujejo zaščito«.

Nalaganje
Nazaj na vrh