Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Ouellet pogosto v avdienci pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 05. 2013 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Ouellet pogosto v avdienci pri papežu

Prefekt vatikaniske Kongregacije za škofe se s papežem posvetuje glede odprtih škofovskih imenovanj; Frančišek se sicer redno posvetuje z vsemi vodji vatikanskih uradov.

Papež Frančišek je minulo soboto v avdienco ponovno sprejel prefekta vatikanske Kongregacije za škofe, kardinala Marca Ouelletja. Kanadski kardinal je trenutno najpogostejši gost na avdiencah novega papeža, takoj za vodilnimi osebnostmi vatikanskega državnega tajništva. V prvih dveh mesecih pontifikata je imel doslej skoraj vsak teden svoj termin za avdienco, ob petkih ali ob sobotah, kot je bilo to v navadi že pri upokojenem papežu Benediktu XVI. Na srečanjih v Domu svete Marte kardinal Ouellet s papežem Frančiškom razpravlja o aktualnem dogajanju na svojem delovnem področju, posebej glede vprašanj škofovskih imenovanj v vesoljni Cerkvi, z izjemo misijonskih področij.

Prefekt Kongregacije za nauk vere, nadškof Gerhard Ludwig Müller, ima pri papežu prav tako stalni termin za avdienco. Trenutno se s Frančiškom srečujeta vsakih štirinajst dni. Delovni pogovori z ostalimi vodji vatikanskih uradov so na papeževem programu po potrebi.

V svojih prvih tednih na položaju poglavarja katoliške Cerkve je papež Frančišek k sebi na pogovor drugega za drugim povabil vse vodje posameznih uradov, saj je želel prejeti čim več podatkov iz prve roke o poteku dela v vatikanski kuriji. Minulo soboto je svoj prvi pogovor s papežem opravil še italijanski kardinal Antonio Maria Veglio, predsednik Papeškega sveta za preseljence.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh