Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Pell obhajal prvo javno bogoslužje v Rimu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 10. 2020 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2020 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Pell obhajal prvo javno bogoslužje v Rimu

Kardinal je daroval sveto mašo ob deseti obletnici kanonizacije Mary MacKillop.

FOTO: Vatican Media

Avstralski kardinal George Pell je po navedbah italijanskih medijev minulo soboto prvič po odhodu iz Italije pred tremi leti znova obhajal javno bogoslužje v Rimu. Kardinal je po poročanju medijev sveto mašo daroval v cerkvi romarskega hotela »Domus Australia«, ki je bil na njegovo pobudo zgrajen za avstralske romarje v večnem mestu. Povod za bogoslužno slovesnost je bila deseta obletnica kanonizacije Mary MacKillop, avstralske redovnice (1842-1909), ki velja za prvo svetnico pete celine.

Kot poročanje medijev povzema avstrijski Kathpress, so se slovesnega bogoslužja udeležili le povabljeni gostje, med njimi nova avstralska veleposlanica pri Svetem sedežu, Chiara Porro, nekdanji predsednik avstralske vlade Tony Abbott, ki je Pellov prijatelj, trenutno pa je na obisku v Rimu zaradi drugih obveznosti, ter veleposlanica Združenih držav Amerike pri Svetem sedežu, Callista Gingrich, s soprogom Newtom Gingrichem.

Kardinal Pell med bogoslužjem ni niti z besedo omenil dogajanja zadnjih treh let. V Rim se je vrnil 30. septembra letos, pred tednom dni pa ga je papež Frančišek sprejel v zasebno avdienco. Julija 2017 se je Pell, nekdanji prefekt vatikanskega Tajništva za ekonomijo, vrnil v domovino Avstralijo, kjer so mu sodili zaradi obtožb spolne zlorabe mladoletnikov. Potem ko je bil na dveh stopnjah obsojen na večletno zaporno kazen in je okoli 400 dni preživel v samici, ga je avstralsko vrhovno sodišče aprila letos zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo vseh obtožb.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh